Global News

Die Zeit: Κυβερνοεπίθεση στα μετόπισθεν του ουκρανικού στρατού

Die Zeit: Κυβερνοεπίθεση στα μετόπισθεν του ουκρανικού στρατού

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Οι χάκερ της Ρωσίας έχουν δείξει τι είναι πρόθυμοι και ικανοί κατά τη διάρκεια του πολέμου. Ακόμα κι αν δεν παίζουν σχεδόν στρατιωτικό ρόλο, είναι πάντοτε επικίνδυνοι.

Εδώ και χρόνια, η Ρωσία διεξάγει επίσης ψηφιακό πόλεμο εναντίον της γειτονικής χώρας. Ρώσοι κυβερνοαντάρτες έχουν επανειλημμένα επιτεθεί στο ηλεκτρικό δίκτυο στην Ουκρανία και έχουν παραλύσει μεγάλα τμήματα. Ωστόσο, αυτή η επίθεση που έχει αρχίσει εδώ και λίγες ημέρες, ξεχωρίζει γιατί θα προκαλέσει ζημιές πολύ πέρα ​​από την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας. Και δείχνει τι είναι ικανοί να κάνουν οι κρατικοί χάκερ.

Ένας δορυφόρος έξι τόνων αιωρείται πάνω από την Ευρώπη, από το 2010, παρέχοντας ευρυζωνικό διαδίκτυο σε πολλές περιοχές από τη Σκανδιναβία έως τη Βόρεια Αφρική. Ονομάζεται KA-Sat 9A γιατί εκπέμπει στη λεγόμενη ζώνη KA και βρίσκεται σε θέση εννέα μοιρών Ανατολικά. Εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο ισχυρούς δορυφόρους επικοινωνιών στον κόσμο. Εάν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε για πρόσβαση στο Διαδίκτυο, χρειάζεστε ένα ειδικό μόντεμ. Οι χάκερ στοχεύουν αυτά τα μόντεμ. Το όπλο τους είναι ο λεγόμενος υαλοκαθαριστήρας, ένα μικρό πρόγραμμα που κρυπτογραφεί, αντικαθιστά ή διαγράφει πλήρως τις πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στις συσκευές, καθιστώντας τα μόντεμ άχρηστα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments