Global News

FAZ: Μπέρμποκ: Η υποταγή δεν είναι ειρήνη

FAZ: Μπέρμποκ: Η υποταγή δεν είναι ειρήνη

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ υψώνει τη φωνή της κατά του Πούτιν. Η πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Νεμπένσια, δεν την ακούει και διαφωνεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Κουλέμπα για την τήρηση ενός λεπτού σιγή.

Σε μια συζήτηση που χαρακτηρίστηκε από επιθέσεις, η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να αντιταχθεί στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. «Αυτός ο πόλεμος δεν είναι ο πόλεμος του ρωσικού λαού. Αυτός ο πόλεμος είναι ο πόλεμος του Πούτιν», είπε η πολιτικός των Πρασίνων σε ειδική συνεδρίαση στη Νέα Υόρκη την Παρασκευή για τον εορτασμό της πρώτης επετείου της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. «Ο Ρώσος Πρόεδρος διακινδυνεύει το μέλλον της χώρας του.» Μια δίκαιη ειρήνη είναι επίσης προς το συμφέρον του λαού της Ρωσίας.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπέσγνια, κατηγόρησε τους δυτικούς υποστηρικτές της Ουκρανίας – συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας – ότι θέλουν να καταστρέψουν τη Ρωσία. Η λέξη «ειρήνη» χρησιμοποιείται ανόητα, είπε ο εκπρόσωπος της Μόσχας στα Ηνωμένα Έθνη:

«Αυτό που εννοείται είναι μια παράδοση από τη Ρωσία, η οποία ιδανικά επιφέρει μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία, ακολουθούμενη από τη διάλυση της χώρας και την αναδιοργάνωση των εδαφών. " Η Μπέρμποκ συνέχισε: «Δεν τρέφω αυταπάτες: δεν θα πείσουμε τον Ρώσο εκπρόσωπο σήμερα». Ο εκπρόσωπος της Κίνας Ντάι Μπινγκ κάλεσε για συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου "χωρίς προϋποθέσεις". Η Ρωσία και η Κίνα είναι μόνιμα μέλη του πιο ισχυρού οργάνου των Ηνωμένων Εθνών, όπως και οι ΗΠΑ, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Γερμανία αυτή τη στιγμή δεν έχει θέση εκεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments