Και ο Μακρόν στην Κίνα για την ειρήνη
Πηγή Φωτογραφίας: to manifesto.gr
Στην Κίνα μεταβαίνει (και) ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος μιλάει ανοιχτά για οικοδόμηση της Ειρήνης μαζί με τους Κινέζους κομμουνιστές. Ο φόβος και η απειλή χρήσης πυρηνικών από τον Πούτιν κινητοποιούν δυτικές δυνάμεις προς την πλευρά του Πεκίνου.
Ιδιαίτερα, ο Εμμανουέλ Μακρόν ανακοινώθηκε ότι θα μεταβεί στην Κίνα «στις αρχές Απριλίου». Στην ανακοίνωση της Γαλλικής προεδρίας, αναφέρεται ότι ο Μακρόν καλεί το Πεκίνο να βοηθήσει την Γαλλία να ασκήσουν από κοινού πίεση στη Ρωσία, προκειμένου να «σταματήσουμε την επιθετικότητα και να οικοδομήσουμε την ειρήνη».
Η Γαλλία και ο Μακρόν προσωπικά είναι, μαζί με την Γερμανία και την Μεγάλη Βρετανία, η χώρα που ασκεί πιέσεις στην Ουκρανία να δρομολογήσει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Ρωσία, επί τη βάσι του ειρηνευτικού σχεδίου, που έχει καταθέσει στον δημόσιο διάλογο η Μόσχα.
Πιο ειδικά, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, «ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς είπαν στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι πρέπει να ξεκινήσει να εξετάζει την πιθανότητα έναρξης ειρηνευτικών συνομιλιών, όταν συναντήθηκαν στο Παρίσι στις αρχές του μήνα. Ο Μακρόν φέρεται επίσης να του είπε ότι ακόμη και θανάσιμοι εχθροί όπως η Γαλλία και η Γερμανία έκαναν ειρήνη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».
Ήδη, λίγο πριν από την κοινή δημόσια παρέμβαση των τριών μεγαλύτερων χωρών της Ευρώπης, το κλίμα είχε αρχίσει να αντιστρέφεται και στο Κίεβο. Πράγματι, ο Β. Ζελένσκι τόνισε ότι το κινεζικό σχέδιο παρουσίαζε, στα μάτια του Ουκρανού προέδρου, μια ορισμένη αξία, σε αντίθεση με ό,τι ερχόταν ως αντίδραση από την ουκρανική κυβέρνηση.
Αυτό που περιγράφεται ως «πραγματική απειλή» σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης, είναι ουσιαστικά η προσφυγή του Β. Πούτιν στην χρήση πυρηνικής ενέργειας και πυρηνικών όπλων. Το κινεζικό σχέδιο περικλείει αυτήν την σημαντική πρόβλεψη, ότι δηλαδή θεμελιώδης προϋπόθεση για την ειρήνευση είναι η μηδενική χρήση πυρηνικής ενέργειας και πυρηνικών. Και η ανησυχία για πιθανή χρήση πυρηνικής ενέργειας είναι κοινή σε Κίνα και σε Γαλλία, η οποία τάσσεται σταθερά υπέρ της «πολιτικής διευθέτησης» της πολεμικής σύγκρουσης, που διαρκεί εδώ και πλέον ένα χρόνο.
Με αναφορές από: Le Monde, Ouest France
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας