Διεθνή

Πώς ο πόλεμος της Ουκρανίας άλλαξε την κυβερνοστρατηγική της Ρωσίας

Πώς ο πόλεμος της Ουκρανίας άλλαξε την κυβερνοστρατηγική της Ρωσίας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου/WVUA23

Τα αμυντικά μέτρα και η αταξία έχουν εμποδίσει τις ικανότητες της Μόσχας, αλλά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει.

Με τα χρόνια, η Ρωσία έχει δημιουργήσει ένα από τα πιο τρομερά οικοσυστήματα κυβερνοεγκληματικότητας στον κόσμο, με ρωσικές ομάδες χάκερ να συνδέονται με αποτρεπτικές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, συμπεριλαμβανομένης της κατάργησης ενός από τους πιο κρίσιμους αγωγούς πετρελαίου των Ηνωμένων Πολιτειών και του μεγαλύτερου παραγωγού κρέατος στον κόσμο. Τώρα, ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει φέρει αυτό το οικοσύστημα σε αταξία, σύμφωνα με πολλές νέες αναφορές. Ο πόλεμος που διαρκεί ένα χρόνο οδήγησε σε διάσπαση πολλών κυβερνοεγκληματικών ομάδων και στις δύο χώρες -και στη σύμμαχο της Ρωσίας Λευκορωσία- σύμφωνα με πολιτικές και ιδεολογικές γραμμές.

Η διαρροή εγκεφάλων της Ρωσίας επαγγελματιών τεχνολογίας ως αποτέλεσμα του πολέμου έχει αποδυναμώσει περαιτέρω τις δυνατότητές της, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή από την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Recorded Future σύμφωνα με το  foreignpolicy.com

«Το έγκλημα στον κυβερνοχώρο… εισέρχεται σε μια νέα εποχή αστάθειας ως αποτέλεσμα του πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας», αναφέρει η έκθεση. Οι ερευνητές της Google κατέληξαν σε παρόμοιο συμπέρασμα σε ξεχωριστή έκθεση αυτόν τον μήνα, διαπιστώνοντας ότι «[ενώ] οι ομάδες ransomware συνεχίζουν να προκαλούν αναστάτωση, το ίδιο το οικοσύστημα έχει διαταραχθεί με ορισμένες ομάδες να δηλώνουν πολιτικές πίστεις και εξέχοντες χειριστές να κλείνουν».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments