Διεθνή

Φυσική ή εργαστηριακή η προέλευση του κορωνοϊού κατά τους Αμερικανούς;

Φυσική ή εργαστηριακή η προέλευση του κορωνοϊού κατά τους Αμερικανούς;

Πηγή Φωτογραφίας: skynews.gr/pixabay

Κεντρικό ερώτημα για την κατανόηση της Covid – 19 είναι η απάντηση στο ερώτημα αναφορικά με την προέλευσή του, αν δηλαδή η πανδημία αυτή που προκάλεσε τον θάνατο σχεδόν επτά εκατομμυρίων ανθρώπων προέρχεται από φυσική πηγή ή εάν άρχισε από κάποιο εργοστάσιο της Κίνας

Κεντρικό ερώτημα για την κατανόηση της Covid – 19 είναι η απάντηση στο ερώτημα αναφορικά με την προέλευσή του, αν δηλαδή η πανδημία αυτή που προκάλεσε τον θάνατο σχεδόν επτά εκατομμυρίων ανθρώπων προέρχεται από φυσική πηγή ή εάν άρχισε από κάποιο εργοστάσιο της Κίνας πριν από περίπου τρία χρόνια. Η «ψεκασμένη» απάντηση, πράγματι ελάχιστα πειστική, ήταν αυτή που ενέπλεκε εργαστηριακή διαρροή και αδυνατεί να δει το φυσικό αίτιο. Οι ΗΠΑ αλλάζουν γνώμη και κινούνται προς την λαϊκιστική, την θεωρούμενη ως «ψεκασμένη».

Στο σημερινό δημοσίευμα της έγκυρης Wall Street Journal διαβάζουμε: «To Υπουργείο Ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πανδημία της Covid – 19 πιθανότατα προήλθε από διαρροή εργαστηρίου, σύμφωνα με μια απόρρητη έκθεση πληροφοριών που δόθηκε πρόσφατα στον Λευκό Οίκο και βασικά μέλη του Κογκρέσου».

Αν αφεθεί κατά μέρος η μεγαλοπρεπής ασάφεια του δημοσιεύματος και εν τινί μέτρο της συνημμένης στο δημοσίευμα εκπομπής, τότε μπορεί να εξετάσει και να εκθέσει τον υπόλοιπο συλλογισμό των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες έχουν αρχίσει να μετατοπίζονται και να αλλάζουν θέση για της προέλευση της Covid – 19, ακολουθώντας την γραμμή τύπου «Ντόναλντ Τραμπ».

Πιθανότατα, δεν θα πληροφορηθούμε ποτέ ποια είναι αυτά «τα βασικά μέλη του Κογκρέσου» και ποια είναι η ταυτότητα της «έκθεσης πληροφοριών».

Αλλά και αυτό που γνωρίζαμε ως προς την Covid – 19 θα πρέπει να τα ξεχάσουμε. Η πανδημία δεν ήρθε, σύμφωνα με την αμερικανική διοίκηση, από φυσικό τρόπο, αλλά από εργαστηριακή διάρρηξη.

Αυτό το δεύτερο ενδεχόμενο είναι πια το πλέον πιθανό, παρά το ότι ο αναγνώστης της Wall Street Journal παραμένει με το γοητευτικά ανώνυμο χαρακτήρα των ερευνητικών πορισμάτων: « Ανώτερος αξιωματούχος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών δήλωσε στην εφημερίδα ότι η επικαιροποίηση της αξιολόγησης των μυστικών υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε υπό το φως νέων πληροφοριών, περαιτέρω μελέτης της ακαδημαϊκής βιβλιογραφίας και σε συνεννόηση με εμπειρογνώμονες εκτός κυβέρνησης» κ. λπ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments