Global News

Die Zeit: Η αλαζονεία Σολτς απέναντι στις ανατολικές της χώρες

Die Zeit: Η αλαζονεία Σολτς απέναντι στις ανατολικές της χώρες

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η πικρία για τους Γερμανούς είναι βαθιά. Για 20 χρόνια βάζουν τα δικά τους συμφέροντα πάνω από αυτά της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Ο Όλαφ Σολτς αρνείται επίμονα, αλαζονικά, να δώσει μια ξεκάθαρη και σαφή απάντηση στα ανατολικά της, στις χώρες που βρίσκονται στα ανατολικά της σύνορα. Αυτή η άρνηση να δοθεί μια ειλικρινής και ξεκάθαρη απάντηση στο Ταλίν, την Πράγα, τη Βαρσοβία και το Κίεβο είναι εκπληκτική δεδομένου του επιπέδου θυμού εκεί.  Η πικρία για τους Γερμανούς είναι βαθιά. Για 20 χρόνια βάζουν τα δικά τους συμφέροντα πάνω από αυτά της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. «Νόμιζαν ότι ήμασταν ηλίθιοι», παραπονιούνται.

Ένα χρόνο μετά την έναρξη της εισβολής, η ίδια συγκαταβατική στάση εξακολουθεί να υπάρχει. Κι όμως, ο Σολτς είχε δώσει το περασμένο καλοκαίρι μια βαρύνουσα ομιλία για τις ανατολικές χώρες. Είχε μιλήσει για ένα κοινό σύστημα αεράμυνας και, προοπτικά, για την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ. Πάνω απ όλα, ο Scholz έκανε τεχνοκρατικές προτάσεις για τη βελτιστοποίηση της ευρωπαϊκής διαδικασίας, αλλά η μεγάλη χειρονομία απέτυχε να υλοποιηθεί. Το σημείο καμπής δεν σήμαινε μια νέα αρχή για τη Γερμανία σε σχέση με τα ανατολικά κράτη. Γιατί αλλιώς χρειάστηκε μέχρι τον Ιούνιο για να ταξιδέψει η Καγκελάριος στην Ουκρανία – μετά από πολλές διπλωματικές διεργασίες και τρεις μήνες αφότου οι αρχηγοί κυβερνήσεων από την Πολωνία, την Τσεχική Δημοκρατία και τη Σλοβενία ​​είχαν ήδη πραγματοποιήσει επισκέψεις αλληλεγγύης; Η κριτική της γερμανικής διστακτικότητας και αλαζονείας γίνεται ανεκτή στο Βερολίνο σαν νεροποντή, η αυτοπεποίθηση δεν έχει καν βραχεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments