Global News

Focus: Τέλος η θέρμανση με πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Γερμανία

Focus: Τέλος η θέρμανση με πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Γερμανία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Από το 2024 σταδιακά απαγορεύεται η θέρμανση με πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Γερμανία και μέχρι το 2026, η θέρμανση με αυτόν τον τρόπο θα λάβει οριστικά τέλος.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Ρόμπερτ Χάμπεκ (Πράσινοι) θέλει να απαγορεύσει τη θέρμανση με πετρέλαιο και φυσικό αέριο.Τα πρώτα βήματα πρόκειται να γίνουν ήδη από το 2024. Απαγόρευση των συστημάτων θέρμανσης με πετρέλαιο και φυσικό αέριο σχεδιάζει ο υπουργός Οικονομικών Ρόμπερτ Χάμπεκ, σύμφωνα με την «Bild», ενώ η εφημερίδα έχει σχέδιο νόμου, σύμφωνα με αντίστοιχο δημοσίευμα. Σε λιγότερο από τρία χρόνια δεν θα υπάρχει πλέον θέρμανση με πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι από το 2024 μπορούν να εγκατασταθούν μόνο συστήματα θέρμανσης που παράγουν θερμότητα από «τουλάχιστον 65 τοις εκατό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας». Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι πλέον δυνατή η εγκατάσταση θέρμανσης με φυσικό αέριο ή πετρέλαιο. Οι ενσωματωμένες θερμάστρες θα πρέπει να επιτρέπεται να συνεχίσουν να λειτουργούν για 30 χρόνια. Μετά από αυτό, απαιτείται ανταλλαγή. Από το 2045 σχεδιάζεται γενική απαγόρευση λειτουργίας. Η μόνη εξαίρεση είναι αν χαλάσει η θερμάστρα. Στη συνέχεια, πρέπει να τηρηθεί μια περίοδος τριών ετών πριν γίνει η μετατροπή σε νέο σύστημα θέρμανσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments