Διεθνή

Το TikTok αποχαιρετά τον δυτικό κόσμο;

Το TikTok αποχαιρετά τον δυτικό κόσμο;

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Μετά την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Καναδά, την Γαλλία και την Ολλανδία, το TikTok εισέρχεται σε έναν κύκλο απαγορεύσεων και κυρώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μετά την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Καναδά, την Γαλλία και την Ολλανδία, το TikTok εισέρχεται σε έναν κύκλο απαγορεύσεων και κυρώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πιο ειδικά, αυτήν την φορά, ήταν η κυβέρνηση του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν  έδωσε στις δημόσιες υπηρεσίες ένα μήνα για να διασφαλίσουν ότι δεν διαθέτουν την κινεζικής ιδιοκτησίας εφαρμογή TikTok σε ομοσπονδιακές συσκευές και συστήματα. Σε μια προσπάθεια να διατηρηθούν τα αμερικανικά δεδομένα ασφαλή, όλες οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες πρέπει να εξαλείψουν το TikTok από τα τηλέφωνα και τα συστήματά τους και να απαγορεύσουν την κυκλοφορία του Διαδικτύου να φτάσει στην εταιρεία.

Η απαγόρευση αυτή είναι πραγματικά ευρεία και ουσιαστικά αποκόπτει την εφαρμογή από τη χρήση και τις συσκευές των Αμερικανών, αλλά και η απαγόρευση, που διατάχθηκε από το Κογκρέσο στα τέλη του περασμένου έτους, ακολουθεί παρόμοιες ενέργειες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και περισσότερες από τις μισές πολιτείες των ΗΠΑ, καθώς και τον Καναδά, ο οποίος έχει εκδώσει τη δική του απαγόρευση για κυβερνητικές συσκευές.

Η καναδική απαγόρευση εκδόθηκε «χωρίς να αναφέρεται κάποια συγκεκριμένη ανησυχία για την ασφάλεια ή να επικοινωνήσει μαζί μας για ερωτήσεις», δήλωσε εκπρόσωπος του TikTok.

Από την πλευρά του, το TikTok, που ανήκει στην εταιρεία ByteDance με έδρα το Πεκίνο, υποστηρίζει ότι οι φόβοι των Αμερικανών τροφοδοτούνται από παραπληροφόρηση και αρνήθηκε ότι χρησιμοποίησε την εφαρμογή για κατασκοπεία στην δυτική όχθη του         Ατλαντικού.

Με αυτήν την νέα δέσμη κυρώσεων, το TikTok περνά σε μια νέα περίοδο απαγόρευσης, με τους Αμερικανούς ειδικούς των νέων τεχνολογιών και των smart phone να κάνουν λόγο «TikTok απαγόρευση», μια εκδοχή λογοπαίγνιου ανάλογου με εκείνο της «Ποτοαπαγόρευσης».

Η ουσία είναι βέβαια ότι η πασίγνωστη εφαρμογή αφαιρείται από τα κινητά τηλέφωνα, γιατί θεωρείται ύποπτη από Ουάσινγκτον, Βρυξέλλες, Παρίσι, Καναδά. Έτσι η εφαρμογή δεν μπορεί να εντοπίσει και να «διαβάσει» έντυπα και φωτογραφίες που υπάρχουν στις συσκευές μας. Το TikTok αποκλείεται σταδιακά από την καθημερινότητα των Δυτικών,  σχεδόν εξοβελίζεται. Ο φόβος ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας μπορεί  να «σαρώσει» τα smart phone κινητοποιεί τις κατασταλτικές αρχές στον δυτικό κόσμο. Αυτή η άτυπη εκδοχή υβριδικού πολέμου Πεκίνου και Δύσης εκδιπλώνεται μπροστά μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments