Πολιτική

Άδωνις: Ο ΣΥΡΙΖΑ στήνει κλίμα συγχώρεσης του Πολάκη

Άδωνις: Ο ΣΥΡΙΖΑ στήνει κλίμα συγχώρεσης του Πολάκη

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, στον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Πολίτη και στον σταθμό Action24.

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, στον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Πολίτη και στον σταθμό Action24. Ο Υπουργός και Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για την περίπτωση του κ. Παύλου Πολάκη, για ζητήματα θεσμών και δημοκρατικής συμπεριφοράς, για την πρόσφατη δικαστική καταδίκη του κ. Νίκου Παπά, την ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, καθώς και το «Καλάθι του Νοικοκριού».

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί γύρω από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παύλο Πολάκη και τόνισε ότι δεν πρέπει να αποκλειστεί καθόλου το ενδεχόμενο της «εσωκομματικής συγκάλυψης» της απρεπέστατης ανάρτησης και εν γένει συμπεριφοράς του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. «Στήνεται ένα κλίμα να συγχωρεθεί ο κ. Παύλος Πολάκης και να μην διαγραφεί…».

«Βλέπω τον Παύλο Πολάκη ως μια γκροτέσκο φιγούρα, αλλά η ανάρτηση ήταν τρομακτική», είπε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην πρόσφατη ανάρτηση. «Ο Πολάκης παίρνει πρωτοσέλιδα από το «Μακελειό» του Χίου και τα κάνει αναρτήσεις».

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Παύλος Πολάκης ευθυγραμμίζονται πολιτικά και ιδοσυγκρασιακά. «Δεν είναι τυχαίο που ο Τσίπρας επιλέγει τον Πολάκη για να κάνει διακοπές. Ο Τσίπρας μέσα του είναι Πολάκης».

Εν συνεχεία, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για τον έρποντα φασισμό που υπάρχει στις αναρτήσεις και τις δημόσιες παρεμβάσεις του κ. Πολάκη, που μπορεί να οδηγήσει στην «υπονόμευση των θεσμών μας, στην προσπάθεια για ακύρωση της εύρυθμης λειτουργίας τους».

Αναφορικά με την περίπτωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκο Παπά, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι ο βουλευτής «έχει αμετάκλητη δικαστική καταδίκη από το Ανώτατο Δικαστήριο με 13 – 0, γιατί «έστησε» έναν ολόκληρο δημόσιο διαγωνισμό υπέρ συγκεκριμένων ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων. Η απόφαση είναι αμετάκλητη, δεν μπορεί να αλλάξει περιεχόμενο. Δεν μπορεί να είσαι επίορκος και ένοχος και, ταυτόχρονα, να είσαι υποψήφιος ενός κόμματος που αρέσκεται να λέει ότι είναι δημοκρατικό, θεσμικό. Από την άποψη αυτή, ο κ. Νίκος Παπάς δεν πρέπει να είναι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στις ερχόμενες εκλογές».

Σχετικά με την ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, ο βουλευτής και Υπουργός τόνισε ότι θα υπάρξει αυτοδυναμία της ΝΔ. Ωστόσο, πραγματιστικά συμπεριφερόμενος, ο κ. Γεωργιάδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αδυναμίας εκλογικής αυτοδυναμίας. Σε αυτήν την περίπτωση, «οφείλουμε να σεβαστούμε τον κυρίαρχο Λαό, γιατί ο Λαός είναι το μεγάλο αφεντικό», υποστήριξε ο δημοκράτης Άδωνις Γεωργιάδης. Άρα, λοιπόν, η πρόταση της ΝΔ θα αφορά στο ΠΑΣΟΚ, γιατί με αυτό το κόμμα μπορεί δυνητικά να υπάρξει συγκυβέρνηση σε προγραμματική βάση, διευκρίνισε ο Υπουργός.

Τέλος, αναφορικά με το «Καλάθι του Νοικοκυριού», ο κύριος Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως «το Καλάθι δουλεύει και δουλεύει πολύ καλύτερα από ό, τι είχαμε αρχικά φανταστεί». Οι τιμές είναι τόσο χαμηλές στο Καλάθι, γιατί ο ανταγωνισμός λειτουργεί πολύ ικανοποιητικά στην πράξη. Κι αν υπάρξει κάποια αλυσίδα σούπερ μάρκετ που θελήσει να κινηθεί με βάση την αισχροκέρδεια, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι θα υπάρξει άμεση παρέμβαση του Υπουργείου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments