Πολιτική

Τέμπη – Οικονόμου: Έχει ξεκινήσει η έρευνα για να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες [vid]

Τέμπη – Οικονόμου: Έχει ξεκινήσει η έρευνα για να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

«Έχει ξεκινήσει έρευνα για να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη να κινούνται δύο τρένα στην αντίθετη κατεύθυνση» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Έχει ξεκινήσει έρευνα για να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη να κινούνται δύο τρένα στην αντίθετη κατεύθυνση» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δήλωσή του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την τραγωδία στα Τέμπη.Όπως είπε  ο Γιάννης Οικονόμου «πάνω από 500 άνθρωποι επιχειρούν, ο καθένας στον τομέα του. Οι αρμόδιοι υπουργοί από την πρώτη στιγμή στο συντονιστικό».

Στη Λάρισα ο πρωθυπουργός

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στη Λάρισα. Επίσης, με απόφαση του Πρωθυπουργού κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών από την 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

Ο πρωθυπουργός ήταν όλο το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου και ενημερωνόταν για τις εξελίξεις σχετικά με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί σε λίγη ώρα στην περιοχή της τραγωδίας. Στην περιοχή θα μεταβεί και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Πλεύρης: Σε εξέλιξη η διαδικασία αναγνώρισης των σορών

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έκανε τις πρώτες του δηλώσεις για την σύγκρουση των τρένων στη Λάρισα, από το Γενικό Νοσοκομείο της πόλη δηλώντας απόλυτα συγκλονισμένος.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας σημείωσε: «Αυτή τη στιγμή οι τραυματίες στα νοσοκομεία βρίσκονται σε καλά χέρια. Οι περισσότεροι από τους τραυματίες είναι σε καλή κατάσταση. Εχουμε 32 νεκρούς, οι περισσότεροι έρχονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας», ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Είμαστε δίπλα στους συγγενείς. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία αναγνώρισης για τους τραυματίες, έχουμε τους ψυχολόγους να τους στηρίξουμε. Είναι μια τρομακτική διαδικασία για γονείς και συγγενείς. Θα προσπαθήσουμε να γίνει όσο πιο γρήγορα γίνεται η αναγνώριση, παρά τις δυσκολίες».

Σε αυτό σημπλήρωσε πως το «υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση είναι δίπλα για να τους στηρίξουμε, πρέπει να τρέξει γρήγορα η διαδικασία και μακάρι οι περισσότεροι να βρουν τους ανθρώπους τους». Όσον αφορά στα θύματα ο Θάνος Πλεύρης σημείωσε πως «κατά βάση έχουμε νέο κόσμο σε τραυματίες και νεκρούς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments