Πολιτική

Τσαβούσογλου: Συλλυπητήρια στον Δένδια για το δυστύχημα στα Τέμπη

Τσαβούσογλου: Συλλυπητήρια στον Δένδια για το δυστύχημα στα Τέμπη

Πηγή Φωτογραφίας: Head Topics

Σε τηλεφωνική επικοινωνία, ο ΥΠΕΞ Τουρκίας M.Çavuşoğlu εξέφρασε προς τον ΥΠΕΞ τα συλλυπητήριά του για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τα συλλυπητήρια μου για το δυστύχημα, με τον Έλληνα ομόλογο του να τον ευχαριστεί για την αλληλεγγύη σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια είχε ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για το δυστύχημα, με τον Έλληνα ομόλογο του να τον ευχαριστεί για την αλληλεγγύη σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Αισθητή αρχίζει να κάνει την παρουσία της και την αρωγή της η κοινωνία πολιτών στα θύματα της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη. Φορείς και θεσμού του τρίτου τομέα στον τόπο μας παρεμβαίνουν για την παροχή βοήθειας σε θύματα και συγγενείς. Θεσμοί και συσσωματώσεις της κοινωνίας πολιτών στην Ελλάδα αρχίζουν να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους και να δραστηριοποιούνται για την παροχή βοήθειας σε θύματα και σε συγγενείς των θυμάτων της χθεσινής σύγκρουσης τρένων, η οποία έχει κοστίσει τη ζωή σε 32 ανθρώπους και έχει προκαλέσει τον τραυματισμό σε άλλους 53 επιβαίνοντες. Πιο αναλυτικά, έκτακτη αιμοδοσία για τη βοήθεια των τραυματιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, αποφάσισε να διεξάγει ο Ερυθρός Σταυρός, στη κεντρική πλατεία της Λάρισας.

«Οι πολίτες που θέλουν να συνδράμουν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών μπορούν να προσέλθουν σήμερα Τετάρτη 1 Μαρτίου την Έκτακτη Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας με τη συνδρομή του Ερυθρού Σταυρού. Η αιμοδοσία θα διεξαχθεί από τις 9 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Ερυθρός Σταυρός. Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου ανακοίνωσε την ανάληψη δράσεων για την ανακούφιση των θυμάτων και των συγγενών τους, που κατοικούν στην περιοχή, και εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται, ανάμεσα στα άλλα, ότι «έχουμε εμπιστοσύνη στο προσωπικό των νοσοκομείων μας και ξέρουμε ότι ανταποκρίνονται θυσιαστικά στην κρίσιμη αυτή στιγμή» και ότι «εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες στα σώματα ασφαλείας για την άμεση ανταπόκρισή τους και τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση του τραγικού αυτού συμβάντος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments