Διεθνή

19χρονη τρανς για τον τίτλο της Μις Γερμανία

19χρονη τρανς για τον τίτλο της Μις Γερμανία

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Η Φον Μπάργκεν, μια 19χρονη τρανς από την Κάτω Σαξονία, είναι φιναλίστ για τον τίτλο της Μις Γερμανία, όπως ενημερώνει η Deutsche Welle.

Η Φον Μπάργκεν, μια 19χρονη τρανς από την Κάτω Σαξονία, είναι φιναλίστ για τον τίτλο της Μις Γερμανία, όπως ενημερώνει η Deutsche Welle.

Περίπου 15.000 γυναίκες από όλη τη χώρα έχουν υποβάλει αίτηση για να γίνουν η επόμενη Μις Γερμανία, σύμφωνα με τους διοργανωτές του διαγωνισμού.

Η Φον Μπάργκεν ήξερε από την ηλικία των 5 ετών ότι ήταν κορίτσι. Προτιμούσε να παίζει με κορίτσια και να φορά φορέματα. «Οι γονείς μου κατάλαβαν πολύ νωρίς ότι δεν ήταν απλώς μια παροδική φάση», λέει η 19χρονη, η οποία επαινεί τους γονείς της που την στήριξαν από την αρχή. Στο σχολείο, ωστόσο, τα πράγματα δεν ήταν πάντα εύκολα και φορούσε αγορίστικα ρούχα για να αποφύγει τον εκφοβισμό.

Σε ηλικία 11 ετών, η φον Μπάργκεν άρχισε να παίρνει αναστολείς της εφηβείας, ακολουθούμενος από γυναικεία ορμονοθεραπεία δύο χρόνια αργότερα. Τότε ήταν που βγήκε στο σχολείο, κάτι που της έκανε τη ζωή πιο εύκολη και άρχισε να νιώθει πιο αποδεκτή. Όταν η φον Μπάργκεν ενηλικιώθηκε, υποβλήθηκε σε εγχείρηση φύλου. Σάκσια (=Saskia) είναι το μικρό όνομα που έχει επιλέξει για τον εαυτό της.

Η Φον Μπάργκεν διαβεβαιώνει ότι ο διαγωνισμός «Μις Γερμανία» είναι η «τέλεια πλατφόρμα» για να πει την ιστορία της. Εκπαιδευόμενη σε ένα κατάστημα μόδας, η Φον Μπάργκεν θέλει να μάθει στους ανθρώπους τι σημαίνει να είσαι τρανς γυναίκα. Μιλάει ανοιχτά για τα πράγματα που πήγαν στραβά στην πρώτη εμπορική δραστηριότητά της. Συνολικά, έχει υποβληθεί σε 12 χειρουργικές επεμβάσεις και παρά τις δυσκολίες, δεν έχει μετανιώσει.

Συμμετείχε, ακόμη, σε διαγωνισμό για να προωθήσει την ευαισθητοποίηση σε τρανς θεματολογία και θεωρεί τον εαυτό της πρεσβευτή αυτού του σκοπού. Αν κερδίσει, θα λάβει 25.000 ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments