Διεθνή

Διχάζει (και) η νέα συνέντευξη της Μελόνι

Διχάζει (και) η νέα συνέντευξη της Μελόνι

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΠΕ

Η συνέντευξη της Τζόρτζια Μελόνι στο ιταλικό γυναικείο περιοδικό Grazia πυροδοτεί και πάλι την ένταση ανάμεσα στους κεντροδεξιούς υποστηρικτές της πρωθυπουργού και όσους διακινούν την ακροδεξιά ανάγνωση του έργου της 46χρονης πρωθυπουργού.

Η συνέντευξη της Τζόρτζια Μελόνι στο ιταλικό γυναικείο περιοδικό Grazia πυροδοτεί και πάλι την ένταση ανάμεσα στους κεντροδεξιούς υποστηρικτές της πρωθυπουργού και όσους διακινούν την ακροδεξιά ανάγνωση του έργου της 46χρονης πρωθυπουργού.

Η Μελόνι εμνανίζειται να κινείται στο μοτίβο που της έδωσε την εκλογική πρωτιά τον περασμένο Σεπτέμβριο και το οποίο συμπυκνώνεται στην περίφημη έκφραση «Είμαι γυναίκα, μητέρα, Ιταλίδα, Χριστιανή».

Η επικεφαλής του δεξιού κόμματος Fratelli d’Italia ποζάρει όλο χαμόγελα, τα μαλλιά της είναι δεμένα πίσω και φοράει ένα ζευγάρι χοντρά σκουλαρίκια που ταιριάζουν με το μπλε φόντο της φωτογραφίας. Ο τίτλος του περιοδικού απευθύνεται στις γυναίκες: «  Γυναίκες, ας απελευθερώσουμε τη δύναμή μας».

Στην αποκλειστική αυτή συνέντευξη, η 46χρονη πολιτικός μας υποστηρίζει τη γνώμη της για την εθελούσια διακοπή της κύησης, την «ιδεολογία του φύλου», την αντιχριστιανική διαστροφή των φύλων από τους ομοφυλόφιλους και τις ομοφυλόφιλες, την παρένθετη μητρότητα και επαναλαμβάνει την πεποίθησή της ότι «κάθε κορίτσι και κάθε αγόρι έχουν δικαίωμα να έχουν μητέρα και πατέρα».

Εντούτοις, μετά την εκλογή της τον Σεπτέμβριο στην ηγεσία της χώρας, η Μελόνι διαβεβαίωσε ότι δεν ήθελε να «καταργήσει ή να τροποποιήσει τον νόμο 194 », δηλαδή τον νόμο του 1978 που νομιμοποιεί τις αμβλώσεις στην Ιταλία.

Η συντηρητική χριστιανή, της οποίας το σύνθημα είναι «  Θεός, πατρίδα, οικογένεια», είναι κατά της υιοθεσίας για ομόφυλα ζευγάρια, ενώ έχει αντιταχθεί εδώ και πολύ καιρό στη βία κατά των LGBT ατόμων που θεωρούνται εγκλήματα μίσους. Τέλος, τάσσεται κατά της επέκτασης των δικαιωμάτων σε τρανσέξουαλ άτομα.

«Αυτό το εξώφυλλο και αυτή η ανάρτηση είναι καθαρή ακροδεξιά προπαγάνδα», καταγγέλλει ο νεαρός κριτικός κινηματογράφου Ατίλιο Παλμιέρι.

Σύμφωνα με τον Παλμιέρι, η Μελόνι σκόπιμα χρησιμοποιεί την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, για να κάνει αυτήν την φωτογράφιση και να καλλιεργήσει την δημόσια εικόνα της ευσεβούς Χριστιανής. Στην ουσία, όμως, πρόκειται για επανάκαμψη της ακροδεξιάς, από την οποία η πρωθυπουργός προέρχεται.

«Η χρήση της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, η οποία ήταν πάντα αφιερωμένη στην εξάλειψη της ανισότητας μεταξύ των φύλων […], είναι πραγματικά ενοχλητικό να γίνεται από αυτούς που δεν πιστεύουν στην ισότητα των δύο φύλων», ισχυρίζεται ο σκηνοθέτης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments