Αθλητισμός

Κολοσσός Ρόδου-Ολυμπιακός: Ο Βενζέκοφ το πήρε μόνος του

Κολοσσός Ρόδου-Ολυμπιακός: Ο Βενζέκοφ το πήρε μόνος του

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Για ακόμα ένα παιχνίδι η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν προβληματική και έφτασε σε σημείο να υποστεί την πρώτη του ήττα επί ελληνικού εδάφους. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα συνεχίζει ακάθεκτη να διατηρεί το αήττητο και να παραμένει πρώτος στην βαθμολογική κατάταξη.

Στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής μια ανάσα έφτασε για να πετύχει μια μεγάλη νίκη επί του πρωτοπόρου Ολυμπιακού έφτασε ο Κολοσσός Ρόδου, ωστόσο δεν κατάφερε να θέσει εμπόδιο στην δύσκολη εκτέλεση του μεγάλου πρωταγωνιστή Σάσα Βενζέκοφ πίσω από την γραμμή των 6,75μ. Η στατιστική του ηγέτη των ερυθρολεύκων ήταν ασύλληπτη, σημειώνοντας 33 πόντους{4/5 δίποντα,7/10 τρίποντα,4/4 βολές,7 ριμπάουντ,4 ασίστ,1 λάθος,1 μπλοκ}. Έτσι το ροζ φύλλο αγώνα κατέληξε στους φιλοξενούμενος μετά το καθοριστικό τρίποντο του MVP της αναμέτρησης. Η ομάδα της Ρόδου αν και είχε στην διάθεση της την τελευταία κατοχή δεν κατάφερε να πετύχει καλάθι, ύστερα από την άστοχη εκτέλεση του Δημήτρη Κατσίβελη. Η ”καυτή” μπάλα κατέληξε στο σίδερο και με αυτόν τον τρόπο οι γηπεδούχοι ηττήθηκαν για πρώτη φορά στο γήπεδο τους μετά από επτά σερί διαδοχικές νίκες.

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ…ΣΕ ΕΝΑ ΓΕΜΑΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Ο Κολοσσός Ρόδου εξ αρχής της αναμέτρησης μπήκε δυναμικά χωρίς να αντισταθεί στην κυριαρχική εικόνα που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός εδώ και μεγάλο διάστημα. Ο Χάρης Γιαννόπουλος δεν έχασε την φόρμα του σε εκτελεστικό κομμάτι και οι ψηλοί ανταποκρίθηκαν σε μεγάλο βαθμό στα επιθετικά ριμπάουντ. Η διαφορά υπέρ των γηπεδούχων έφτασε και στο +7{17-10, στο 8′}. Ένα ξαφνικό ξέσπασμα των ερυθρόλευκων έφερε το σκορ στο +1{22-23 στο 10′}, δίχως να επηρεάσει την απόδοση των παικτών του Ηλία Παπαθεοδώρου. Με τις καλές επιλογές που ακολούθησαν και με τις δυσκολίες που έβαλαν στις ενέργειες των Βενζέκοφ{11 πόντοι} και Παπανικολάου{10 πόντοι}. Ύστερα από την αστοχία των Πειραιωτών στα τρίποντα{4/13} ο Κολοσσός Ρόδου πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 38-34. Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε να βελτιώνει σταδιακά την απόδοση του τόσο στο επιθετικό, όσο και στο αμυντικό κομμάτι με αυτόν τον τρόπο να βάζει σε δυσκολότερες σκέψεις το σύνολο του Ηλία Παπαθεοδώρου. Η διαφορά στο τέλος της τρίτης περιόδου έφτασε και στο +9 υπέρ των γηπεδούχων, καθώς στο εκτελεστικό κομμάτι βγήκαν μπροστά οι Μάικλ Ντίξον και Τζέιμς Γιάνγκ{46-37, στο 23′}. Ο Ολυμπιακός έβαλε στην εξίσωση της αναμέτρησης τον Ταρίκ Μπλακ να κυριαρχεί κάτω από το καλάθυ, αλλά και τον Κολοσσό με τον Κρις Κόφι να δίνει δεύτερες επιλογές στην ομάδα του. Ακολούθησε ένα μικρό ”μπλακ άουτ” για τον Κολοσσό με τους Ταρίκ Μπλακ, Γιαννούλη Λαρεντζάκη να δίνουν προβάδισμα τεσσάρων πόντων στον Ολυμπιακό{73-76, στο 2’13” για το τέλος}. Η κίνηση του Ηλία Παπαθεοδώρου απέδωσε καρπούς, αφού η ομάδα του πέτυχε δύο σπουδαία τρίποντα για να ανακτήσει για ακόμα μια φορά το προβάδισμα{79-77}. Στο τέλος της ροής του αγώνα ο κορυφαίος Σάσα Βενζέκοφ σφράγισε μια δύσκολη νίκη για την ομάδα του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments