Global News

Wall Street Journal: Στόχο για ανάπτυξη 5% θέτει η Κίνα

Wall Street Journal: Στόχο για ανάπτυξη 5% θέτει η Κίνα

Πηγή Φωτογραφίας: CNBC

Οι αξιωματούχοι στοχεύουν σε περίπου 5% αύξηση του ΑΕΠ φέτος, τον χαμηλότερο στόχο εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα. Η Κίνα προσπαθεί να ανοικοδομήσει την επιχειρηματική δραστηριότητα μετά το τέλος των ελέγχων κατά των ιών που κράτησαν εκατομμύρια ανθρώπους στο σπίτι.

Ο πρωθυπουργός Λι Κεκιάνγκ, ο κορυφαίος οικονομικός αξιωματούχος, έθεσε τον φετινό στόχο ανάπτυξης σε «περίπου 5%» μετά το τέλος των ελέγχων κατά των ιών που κράτησαν εκατομμύρια ανθρώπους στο σπίτι και προκάλεσαν διαμαρτυρίες. Η περσινή ανάπτυξη στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου μειώθηκε στο 3%, το δεύτερο πιο αδύναμο επίπεδο τουλάχιστον από τη δεκαετία του 1970.

«Θα πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στην ανάκαμψη και την επέκταση της κατανάλωσης», είπε ο Λι σε μια ομιλία του για τα κυβερνητικά σχέδια πριν από το τελετουργικό Εθνικό Λαϊκό Συνέδριο στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού στο κέντρο του Πεκίνου. Η πλήρης συνεδρίαση των 2.977 μελών του ΚΚ Κίνας είναι η κορυφαία εκδήλωση της χρονιάς, αλλά το έργο της περιορίζεται στην έγκριση των αποφάσεων του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος και στην προβολή επίσημων πρωτοβουλιών. Η νέα ηγετική ομάδα του Σι θα αντιμετωπίσει προκλήσεις που κυμαίνονται από την αδύναμη παγκόσμια ζήτηση για εξαγωγές και τις παρατεταμένες αυξήσεις δασμών στις ΗΠΑ σε μια διαμάχη για την τεχνολογία και την ασφάλεια έως τον περιορισμό της πρόσβασης σε δυτικά τσιπ επεξεργαστών λόγω φόβων σχετικών με την ασφάλεια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments