Διεθνή

Μεντβέντεφ: Δίκαιος ο αγώνας της Αργεντινής για «επιστροφή» των Φόκλαντ

Μεντβέντεφ: Δίκαιος ο αγώνας της Αργεντινής για «επιστροφή» των Φόκλαντ

Πηγή Φωτογραφίας: Ekaterina Shtukina, Sputnik Pool Photo via AP

Ξαναχτύπησε ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ

Ξαναχτύπησε ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, που δήλωσε τη Δευτέρα ότι είναι δίκαιος ο αγώνας της Αργεντινής για «επιστροφή» σε αυτήν των Νήσων Φόκλαντ, της υπερπόντιας κτήσης του Ηνωμένου Βασιλείου στον Νότιο Ατλαντικό, στην οποία οι Βρετανοί εμπέδωσαν την κυριαρχία τους με τον πόλεμο του 1982.

Σε μια ακόμη έξαρση αντιδυτικής ρητορικής ο νυν αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ρωσίας έκανε λόγο σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα για «το χέρι πανούκλας της Μεγάλης Βρετανίας» και τόνισε το δίκαιο το αργεντίνικου αιτήματος για ανάκτηση της κυριαρχίας των «Μαλβίνας», όπως αποκαλούν οι Αργεντινοί τα Φόκλαντς.

Η ρητορική Μεντβέντεφ, ο οποίος από περιστερά έχει μετατραπεί σε γεράκι τα τελευταία χρόνια, θυμίζει έντονα εποχές Ψυχρού Πολέμου, όταν ο κόσμος ήταν μοιρασμένος σε δύο στρατόπεδα και η Σοβιετική Ενωση επιχειρούσε να στηρίξει οποιοδήποτε κράτος δεν συντασσόταν με τη Δύση, ή προκαλούσε πρόβλημα σε κάποια δυτική χώρα σύμφωνα με το TASS.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο ο κ. Μεντβέντεφ, που είναι και πρόεδρος του κόμματος Πούτιν με την ονομασία Ενωμένη Ρωσία, είχε επιτεθεί στον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ όταν ο τελευταίος είχε ζητήσει ξανά την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία.

Ο κ. Μεντβέντεφ είχε δηλώσει τότε ότι όσα είπε ο κ. Σούνακ ήταν διφορούμενα και θα έπρεπε οι βρετανικές δυνάμεις να αποσυρθούν από τα Φόκλαντς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments