Αθλητισμός

Έλληνας που… οργιάζει στην Τουρκία υπογράφει στον Ολυμπιακό – Πρόλαβε ΠΑΟ, “διώχνει” ξένο άσο!

Έλληνας που… οργιάζει στην Τουρκία υπογράφει στον Ολυμπιακό – Πρόλαβε ΠΑΟ, “διώχνει” ξένο άσο!

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Αλλαγές στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ με κίνηση-ματ για τον ελληνικό κορμό. Ανέκαθεν υπήρχε η συζήτηση αν αξίζει την ευκαιρία σε έναν από τους δύο μεγάλους της Ελλάδας και φαίνεται, πως η ώρα να γίνει κάτι τέτοιο πράξη δεν θ' αργήσει.

Νίκος Ρογκαβόπουλος: Κανονικό… χαμό κάνει φέτος ο Ρογκαβόπουλος στην τουρκική Μερκεζεφέντι. Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ και του Προμηθέα μετράει 16,9 πόντους και 2,2 ασίστ μέσο όρο ανά αγώνα, εκτελώντας με 50% από το δίποντο και με 36,8% από το τρίποντο.

Ανέκαθεν υπήρχε η συζήτηση ότι αξίζει την ευκαιρία σε έναν από τους δύο μεγάλους της Ελλάδας και φαίνεται, πως η ώρα να γίνει κάτι τέτοιο πράξη δεν θ’ αργήσει ιδιαίτερα. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός παρακολουθούν στενά την περίπτωσή του, με έναν από τους δύο μάλιστα να θεωρείται ήδη φαβορί για να τον κάνει δικό του. Αυτός, λοιπόν, είναι ο Ολυμπιακός!

Οι Ερυθρόλευκοι δύσκολα θα ανανεώσουν το συμβόλαιο του 32χρονου αισίως ΜακΚίσικ, το οποίο εκπνέει στο τέλος της τρέχουσας σεζόν. Στη θέση “3” οι Πειραιώτες θέλουν να προσθέσουν έναν Έλληνα παίκτη αντί του Αμερικανού, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να κατανείμουν σε άλλες (πιο κομβικές) θέσεις τα συμβόλαια των 6+1 ξένων. Μην ξεχνάμε ότι και ο Παπανικολάου μεγαλώνει, άρα η ενίσχυση του εγχώριου κορμού καθίσταται προτεραιότητα.

Άνθρωποι που γνωρίζουν καλά την αγορά τοποθετούν τον Ολυμπιακό επομένως στην pole position για Ρογκαβόπουλο, χωρίς βέβαια να κρίνεται κάτι οριστικά τελειωμένο από τη στιγμή που δεν έχουν πέσει οι υπογραφές.

Λίγα λογία για την καριέρα του Ελληνα Σμολ φόργουορντ

Ο  Νίκος Ρογκαβόπουλος (Μαρούσι, 27 Ιουνίου 2001) είναι Έλληνας επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής. Με ύψος 2,03 μέτρα, αγωνίζεται ως σμολ φόργουορντ / σούτινγκ γκαρντ στην Μερκεζεφέντι.

Ο Ρογκαβόπουλος έπαιξε από νεαρή ηλικία με τις ομάδες νέων του Δούκα, προτού ξεκινήσει την επαγγελματική του σταδιοδρομία. Αγωνίστηκε στο διεθνές αγώνα του Jordan Brand Classic το 2017. Το 2016, η Ρεάλ Μαδρίτης προσέφερε στο Ρογκαβόπουλο επαγγελματικό συμβόλαιο, αλλά αποφάσισε να μείνει στην Ελλάδα, αντί να μετακομίσει στην Ισπανία.

Ο Ρογκαβόπουλος έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στην Α2 Εθνική με το Δούκα, σε αγώνα εναντίον του Εθνικού Πειραιά, για το Κύπελλο Ελλάδας 2016-2017.

Ο Ρογκαβόπουλος έχει υπάρξει μέλος των «μικρών» εθνικών ομάδων της Ελλάδας. Έχει παίξει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 2017 – Κατηγορία Β, όπου κέρδισε ένα χρυσό μετάλλιο και ονομάστηκε ο Πολυτιμότερος Παίκτης της διοργάνωσης.

Στις 13 Ιουλίου 2017, ο Ρογκαβόπουλος μετακινήθηκε στην ΑΕΚ και στην κορυφαία κατηγορία, αφού υπέγραψε εξαετές συμβόλαιο με το σύλλογο, μέχρι τη σεζόν 2022-23.

Το 2019, έπαιξε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων έχοντας 13.7 πόντους, 4.6 ριμπάουντ, 2.4 ασίστ, 0.7 κλεψίματα, και 0.7 τάπες κατά μέσο όρο. Την ίδια χρονιά αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18, όπου βγήκε μέλος της καλύτερης πεντάδας, μετρώντας 11.7 πόντους, 8.4 ριμπάουντ, 2.0 ασίστ, 1.1 κλεψίματα, και 0.6 τάπες κατά μέσο όρο, ενώ η εθνική εφήβων κατέκτησε την τέταρτη θέση στο τουρνουά.

Στις 16 Φεβρουαρίου 2020, κέρδισε το Κύπελλο Ελλάδας 2019-20, με την ΑΕΚ να νικάει στον τελικό τον Προμηθέα Πατρών με 61-57. Στις 29 Μαρτίου 2021, έθεσε εαυτόν εκτός ομάδας καθώς αρνήθηκε να συμμετάσχει την προπόνηση, λόγω διαφωνιών με τον οργανισμό.

Στις 28 Ιουλίου 2021, ανακοινώθηκε η συμφωνία του με τον Προμηθέα Πατρών.

Στις 9 Αυγούστου 2022, ανακοινώθηκε από την Μερκεζεφέντι. Στην πρεμιέρα του στο τουρκικό πρωτάθλημα κόντρα στην Πετκίμ, μέτρησε 19 πόντους

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments