Global News

Die Zeit: Η Volkswagen ανακαλεί 270.000 αυτοκίνητα

Die Zeit: Η Volkswagen ανακαλεί 270.000 αυτοκίνητα

Πηγή Φωτογραφίας: The Economic Times

Η VW Group αφαιρεί περίπου 270.000 αυτοκίνητα από την αγορά παγκοσμίως λόγω ελαττωματικών αερόσακων. Σύμφωνα με τη Volkswagen, μεμονωμένα οχήματα στη Γερμανία θα μπορούσαν επίσης να επηρεαστούν.

Η Volkswagen αναγκάστηκε να ανακαλέσει περισσότερα από 270.000 αυτοκίνητα παγκοσμίως λόγω κινδύνων για την ασφάλεια στους αερόσακους. Όπως επιβεβαίωσε ο όμιλος, πρόκειται για μια νέα δόση μοντέλων στα οποία είναι εγκατεστημένη τεχνολογία του Ιάπωνα κατασκευαστή Takata. Σύμφωνα με στοιχεία από την Ομοσπονδιακή Αρχή Αυτοκινήτων Μεταφορών, κανένα όχημα δεν επηρεάζεται επί του παρόντος στη Γερμανία – αλλά σύμφωνα με τη VW, ορισμένα ενδέχεται να έχουν εισέλθει στη χώρα. Η αρχή χαρακτήρισε ως αιτία «σφάλμα στη γεννήτρια αερίου των μπροστινών αερόσακων». Αυτό θα μπορούσε «να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη ανάπτυξη και απελευθέρωση μεταλλικών θραυσμάτων που θα μπορούσαν να τραυματίσουν τους επιβαίνοντες».

Στο παρελθόν είχαν ήδη σημειωθεί αρκετά ατυχήματα, μερικά από αυτά σοβαρά, σε διάφορες χώρες. Οι προηγούμενες ανακλήσεις ήταν σημαντικά μεγαλύτερες. Στην Κίνα, για παράδειγμα, η εταιρεία χρειάστηκε να παραγγείλει σχεδόν 4,9 εκατομμύρια αυτοκίνητα στα συνεργεία το 2017 λόγω πιθανών ελαττωματικών αερόσακων. Η αιτία λέγεται ότι είναι ένα κατώτερο προωθητικό, το οποίο μπορεί να ενεργοποιήσει λανθασμένα τον αερόσακο, ειδικά σε υψηλότερα επίπεδα υγρασίας σε ένα ζεστό κλίμα. «Για να αποκλειστούν σοβαροί κίνδυνοι για την ασφάλεια, οι επηρεασμένοι αερόσακοι αντικαθίστανται ανάλογα με τη διαθεσιμότητα», δήλωσε η Volkswagen.  Οι τρέχουσες ανακλήσεις επηρεάζουν τα αυτοκίνητα «που παραδόθηκαν σε καυτές χώρες της Νότιας Αμερικής», είπε ένας εκπρόσωπος. «Ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι και μεμονωμένα οχήματα έχουν βρει το δρόμο τους προς τη Γερμανία». Εμπλέκονται ορισμένες εκδόσεις του VW Golf και του Passat, του μικρού αυτοκινήτου Fox, του pick-up Saveiro και της βραζιλιάνικης λιμουζίνας Voyage από το μοντέλο 2013 έως το 2017.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments