Πολιτική

Άδωνις: Τσακαλώτος – Σπίρτζης έσβησαν χρέη 700 εκ. ευρώ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να την πουλήσουν 45!

Άδωνις: Τσακαλώτος – Σπίρτζης έσβησαν χρέη 700 εκ. ευρώ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να την πουλήσουν 45!

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Φαίνεται ότι οι ανορθολογισμοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν τέλος

Φαίνεται ότι οι ανορθολογισμοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν τέλος, αφού η προηγούμενη κυβέρνηση της ριζοσπαστικής αριστεράς με το ένα χέρι χάριζε την άλλοτε κρατική εταιρεία επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών και με το άλλο εισέπραττε το εξευτελιστικά χαμηλό τίμημα.

Έτσι, οι  έσβησαν χρέη 700 εκατ. ευρώ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ το 2017 για να την πουλήσουν 45 εκατ. στους Ιταλούς.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ «πουλήθηκε», αναφέρει επί λέξει το σημερινό δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», «στους Ιταλούς έναντι τιμήματος μόλις 45 εκατομμυρίων, το οποίο αντιστοιχεί στα έσοδα της εταιρείας από τις επιδοτήσεις για τις άγονες γραμμές (Υποχρεώσεις Δημόσιας Υπηρεσίας) σε έναν μόλις χρόνο και καθαρή από υποχρεώσεις».

Έτσι, στα ίδια δημοσιεύματα, τονίζεται ότι, «λίγες μέρες πριν πέσουν οι υπογραφές των αρμόδιων υπουργών της σημερινής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, οι κύριοι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Χρήστος Σπίρτζης, χάρισαν στην Hellenic Train, χρέη ύψους σχεδόν 700 εκατομμυρίων ευρώ! Συγκεκριμένα όπως επιβεβαιώνεται από το ΦΕΚ της 12ης Σεπτεμβρίου 2017, διαγράφηκαν χρέη της πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τον ΟΣΕ ύψους 692.161.809,27 ευρώ, όρος προφανώς απαράβατος για να μεταβιβαστεί η εταιρεία» (!).

Με απλές λέξεις, όπως υπογραμμίζει ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, οι κυβερνώντες του ΣΥΡΙΖΑ «έσβησαν χρέη 700 εκατ. ευρώ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ το 2017 για να την πουλήσουν 45 εκατ. στους Ιταλούς της Hellenic Train».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments