Διεθνή

Συγχαρητήρια της Φον ντερ Λάιεν στην Μελόνι για μεταναστευτικό

Συγχαρητήρια της Φον ντερ Λάιεν στην Μελόνι για μεταναστευτικό

Πηγή Φωτογραφίας: editorialedomani.it

Τα γραπτά συγχαρητήριά της έστειλε η πρόεδρος της Κομισιόν στην Ιταλίδα πρωθυπουργό για τις  μεταναστευτικές προσπάθειες που καταβάλλει η γειτονική χώρα.

Τα γραπτά συγχαρητήριά της έστειλε η πρόεδρος της Κομισιόν στην Ιταλίδα πρωθυπουργό για τις  μεταναστευτικές προσπάθειες που καταβάλλει η γειτονική χώρα.

Ειδικότερα, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εξήρε την απάντηση της Ιταλίας στην παράτυπη μεταναστευτική κρίση της Ευρώπης, σε επιστολή της προς την Τζόρτζια Μελόνι με ημερομηνία 6 Μαρτίου, ελάχιστες δηλαδή ημέρες μετά τη βύθιιση του σκάφους που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από εξήντα μετανάστες στις θαλάσσιες ακτές της Καλαβρίας.

Στην επιστολή αυτή, η φον ντερ Λάιεν επαίνεσε την κυβερνητική πολιτική της Ιταλίας, σημειώνοντας όπως φέρνει στην δημοσιότητα το Euractiv: «Το έργο που  επιτελείται από την Ιταλία και άλλες χώρες για την παροχή ασφαλών και νόμιμων οδών για τους ευάλωτους ανθρώπους μέσω των ανθρωπιστικών διαδρόμων είναι ένα έργο ζωτικής σημασίας».

«Είναι σαφές ότι η μετανάστευση είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα που απαιτεί ευρωπαϊκή λύση», συμπληρώνει η φον ντερ Λάιεν, η οποία προσθέτει πως οι ευρωβουλευτές πρέπει να οριστικοποιήσουν τη νομοθεσία για το νέο Σύμφωνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

Η επιστολή αναφέρεται επίσης στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Επανεγκατάστασης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο και το οποίο θα επικεντρωθεί στο «πώς θα γίνει δυνατό να συνεχιστεί η υποστήριξη της Ιταλίας με ανθρωπιστικούς διαδρόμους σε επίπεδο ΕΕ».

Η επιστολή αυτή της προέδρου της Επιτροπής δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αποκρύπτει διαφορές και αποκλίσεις της φον ντερ Λάιεν με τις ακραίες αντιμεταναστευτικές θέσεις που έχει κατά καιρούς εκφέρει η Μελόνι. Οι  πολιτικές πορείες των δύο γυναικών είναι, άλλωστε, διαφορετικές και ως προς την υπερθνική διάσταση του σύγχρονου μεταναστευτικού φαινομένου και ως προς τον ρυθμιστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ένωση. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments