Πολιτική

Στις 11πμ ανακοινώνονται τα μέτρα για τους σιδηροδρόμους

Στις 11πμ ανακοινώνονται τα μέτρα για τους σιδηροδρόμους

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Για τις 11πμ είναι προγραμματισμένη η σημερινή συνέντευξη Τύπου, με τον υπουργό Μεταφορών κ. Γιώργο Γεραπετρίτη να αναμένεται να εξαγγείλει τα κυβερνητικά μέτρα για το σιδηροδρομικό δίκτυο της Χώρας.

Για τις 11πμ είναι προγραμματισμένη η σημερινή συνέντευξη Τύπου, με τον υπουργό Μεταφορών κ. Γιώργο Γεραπετρίτη να αναμένεται να εξαγγείλει τα κυβερνητικά μέτρα για το σιδηροδρομικό δίκτυο της Χώρας.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να ανακοινωθούν οι παρεμβάσεις που προγραμματίζει η κυβέρνηση για την ασφάλεια του δικτύου ώστε να μην ξανασυμβεί ποτέ πια δυστύχημα ανάλογο με αυτό των Τεμπών, και το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΟΣΕ.

Με αυτόν τον τρόπο συγκεκριμενοποιείται το «ποτέ ξανά», στο οποίο αναφέρθηκε πριν από λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωσή του προς τους πολίτες.

«Συνάντησα συγγενείς των θυμάτων και των αγνοουμένων στο νοσοκομείο της Λάρισας. Μέσα στον ανείπωτο πόνο τους, με περίσσευμα αξιοπρέπειας, με ρώτησαν «γιατί». Και μου είπαν «ποτέ ξανά». Τους οφείλουμε μία ειλικρινή απάντηση», είχε τονίσει ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πιο ειδικά, αναφορικά με τις άμεσες παρεμβάσεις, αυτές αφορούν την όσο το δυνατόν γρηγορότερη επαναλειτουργία των εμπορικών και επιβατικών δρομολογίων του ΟΣΕ  με στόχο η διακοπή των δρομολογίων να μην διαρκέσει περισσότερο από δέκα με δεκαπέντε μέρες, προβλέποντας δικλείδες ασφαλείας που θα εμπεδώσουν το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες. Σε αυτές περιλαμβάνονται η μείωση της ροής των δρομολογίων, η ύπαρξη διπλής βάρδιας χωρίς εξαιρέσεις στα σταθμαρχεία και η δημιουργία σώματος εσωτερικού ελέγχου.

Παράλληλα, σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα έχουν γίνει ενέργειες για την επιτάχυνση εγκατάστασης του συστήματος τηλεδιοίκησης στο τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου όπου δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ώστε να είναι έτοιμο πριν τον Σεπτέμβριο, που προβλέπει το αρχικό χρονοδιάγραμμα. Επίσης, τις επόμενες ημέρες ο κ. Γεραπετρίτης θα έχει συνάντηση με τους μηχανοδηγούς του ΟΣΕ, ενώ πρόθεση είναι να υπάρξει αύξηση του αριθμού τους με επιπλέον προσλήψεις. Όπως τονίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου η κυβέρνηση έκανε κινήσεις ενίσχυσης του προσωπικού του ΟΣΕ μέσα από τον ΑΣΕΠ, όμως οι χρονοβόρες διαδικασίες δεν έχουν επιτρέψει να ολοκληρωθούν ακόμα και υπάρχει υστέρηση.

Σε αυτό το κλίμα ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να κρατά κλειστά τα χαρτιά του για τον χρόνο των εκλογών, ενώ συνομιλητές του επιμένουν ότι ακόμα δεν έχει λάβει οριστικές αποφάσεις. Ενδεικτικό είναι ότι σε συναντήσεις που έχει τις τελευταίες δύο ημέρες στο Μέγαρο Μαξίμου ακούει τις απόψεις που του εκθέτουν οι συνομιλητές του είτε για κάλπες τον Απρίλιο είτε για μετάθεση των εκλογών τον Μάιο, τους ζητάει να του εκθέσουν τα επιχειρήματα τους, ωστόσο ο ίδιος αποφεύγει να σχολιάσει τις εισηγήσεις τους.

Κύρια μέριμνα του πρωθυπουργού δεν είναι, άλλωστε, ο χρόνος των επόμενων εκλογών, αλλά η αντιμετώπιση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος και η δρομολόγηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments