Αθλητισμός

Ντίνος Μήτογλου: Χτύπησε ”βαριά” η καμπάνα για τον διεθνή φόργουορντ

Ντίνος Μήτογλου: Χτύπησε ”βαριά” η καμπάνα για τον διεθνή φόργουορντ

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Ιδιαίτερης σημασίας η σημερινή ημέρα{9/3}, τόσο για τον Ντίνο Μήτογλου, όσο και για την διοργάνωση της Euroleague. Με κάθε επισημότητα έγινε γνωστή η ουσία που έλαβε και το χρονικό διάστημα που θα απουσιάσει από την αγωνιστική δράση. Ο κανονισμός της ποινής που δέχθηκε τίθεται σε ισχύ από την ημέρα που ο παίκτης βγήκε θετικός μετά από έλεγχο ντόπινγκ.

Η επιτροπή της FIBA πήρε την τελική της απόφαση σχετικά με την τιμωρία στον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού Ντίνο Μήτογλου, ο οποίος θα στερηθεί των αγωνιστικών υποχρεώσεων για 32 μήνες και πρόκειται για ένα διάστημα απουσίας περίπου 2,5 χρόνων. Ο 26χρονος διεθνής Power forward καλείται με κάθε απόπειρα να μειώσει την ποινή μέσω των εφέσεων που ήδη έχει ξεκινήσει να ασκεί.

Στην προκειμένη περίπτωση που παραμείνει ως έχει θα τον δούμε να επιστρέψει τον Νοέμβριο του 2024. Στις 4 Μαρτίου έγινε γνωστό το συγκεκριμένο περιστατικό στην αναμέτρηση του  Παναθηναϊκού-Αρμάνι Μιλάνο στο Κλειστό Γήπεδο Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Ο έλεγχος που διενεργήθηκε εις βάρος του ήταν ενδελεχής και αυτό φαίνεται και από την ανίχνευση της ουσίας που πήρε πριν την αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων. Όπως έγινε φανερό γίνεται λόγος για την απαγορευμένη ουσία μενθαδιενόνη. Γνωστό θεωρείται ότι η ποινή που προβλεπόταν ήταν ανάμεσα 2-4 ετών με τον ίδιο έως και σήμερα να έχει εκτίσει τους 11 μήνες της βαριάς και δικαιολογημένης τιμωρίας. Δικαίωμα έχει να ασκήσει και δεύτερη έφεση για να μειώσει ακόμα περισσότερο τον ”βαρύ πέλεκυ”, ρισκάροντας ωστόσο και για πιθανή αύξηση της απαγόρευσης στα γήπεδα με την ίδια να εκπνέει στις 25 Νοεμβρίου 2024.

Παράλληλα εκτός από τις υπηρεσίες που στέρησε στην ομάδα του Έτορε Μεσίνα θα μείνει και για αρκετό διάστημα εκτός των υποχρεώσεων της Εθνικής Ομάδας . Με τον ίδιο τον παίκτη να εκφράζει την απογοήτευση του, ύστερα από την αρχική σκέψη που είχε κάνει με την επικείμενη σύλληψη του γιατρού για την προμήθεια των απαγορευμένων σκευασμάτων.

Ο ιδιαίτερα ανεβασμένος και δύσκολος ρόλος που είχε αναλάβει στην Αρμάνι Μιλάνο ήταν εξ αρχής γνωστός και σχετικά με την περίπτωση του, ο οποίος τον Ιούνιο θα κλείσει τα 27 του χρόνια. Επομένως υπολογίζεται πως θα επιστέψει ξανά στα γήπεδα στα 28,5 του χρόνια. Πρόκειται για μια ηλικία που σαφώς δεν είναι απαγορευτική, όμως μέσω της μεγάλης απουσίας του θα του στερήσει σε μεγάλο βαθμό την φόρμα που διέθετε όταν βρισκόταν στην ενεργό δράση.

Μάλιστα την περσινή σεζόν υπό την καθοδήγηση του Έτορε Μεσίνα δήλωσε το παρών σε 13 αγώνες με την φανέλα της Ιταλικής ομάδας και παρά μόνο μια βρέθηκε στην αρχική πεντάδα. Είχε απολογισμό 7,6 πόντους{55% στο δίποντο, 29,6% στο τρίποντο και 81,8% στις βολές}. Σημείωσε 4,2 ριμπάουντ, 1,2 ασίστ, 1 κλέψιμο στα περίπου 17 λεπτά που αγωνιζόταν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments