Ελλάδα

Τέμπη: Πώς δικαιολογούσε την αναρρωτική άδεια ο επιθεωρητής

Τέμπη: Πώς δικαιολογούσε την αναρρωτική άδεια ο επιθεωρητής

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Πώς δικαιολογούσε την αναρρωτική άδεια ο επιθεωρητής

Σοβαρά ερωτήματα ανακύπτουν από τα όσα υποστήριξε ενώπιον των δικαστικών Αρχών ο αρμόδιος επιθεωρητής σχετικά με όσα έλαβαν ή δεν έλαβαν χώρα πριν από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ο επιθεωρητής εξετάστηκε με την ιδιότητα του μάρτυρα ενώπιον της 3ης τακτικής ανακρίτριας Λάρισας που χειρίζεται την υπόθεση στις 3 Μαρτίου.

Ο άνδρας, o οποίος μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα πήρε αναρρωτική άδεια ενός μήνα επικαλούμενος πρόβλημα στη μέση του, κλήθηκε να δώσει απαντήσεις και να φωτίσει τα όσα έλαβαν χώρα πριν τα δύο τρένα συγκρουστούν και 57 άνθρωποι χάσουν τη ζωή τους.

«Όταν στις 01:15 συνάντησα τον Β.Σ. (σ.σ.: 59χρονο σταθμάρχη), τον ρώτησα γιατί έμεινε μόνος του, ενώ υπήρχε σταθμάρχης. μου απάντησε ότι ο Π. (σ.σ.: προηγούμενος σταθμάρχης) παρέδωσε σε αυτόν και έφυγε γύρω στις 21:45 με 21:50. Τον Π. (σ.σ.: προηγούμενος σταθμάρχης ) τον ξαναρώτησα τι ώρα έφυγε κι αυτός μου απάντησε ότι αυτός παρέδωσε κανονικά δίχως να προσδιορίσει ακριβές χρονικό σημείο. Θεωρώ ότι αν ο Π. (σ.σ.: προηγούμενος σταθμάρχης ) εξασφάλιζε έστω την αμαξοστοιχία 2597, ίσως να είχε αποφευχθεί το ατύχημα…».

«Η σηματοδότηση είχε αποκατασταθεί από τον Νοέμβριο, ωστόσο κάποιες φορές παρουσιάζονταν προβλήματα». Ο μάρτυρας εξήγησε στην ανακρίτρια πως από τον περασμένο Νοέμβριο η σηματοδότηση στον σταθμό της Λάρισας είχε αποκατασταθεί, ωστόσο κάποιες φορές παρουσιάζονταν προβλήματα.

«Επί σειρά ετών, πάνω από έξι-επτά χρόνια, και στην άνοδο και στην κάθοδο δεν λειτουργούσαν τα φωτοσήματα, ήταν μονίμως κόκκινα. Άρα για να αναχωρήσει κάθε αμαξοστοιχία, έπρεπε να επιδοθεί από τον σταθμάρχη στον εκάστοτε μηχανοδηγό υπόδειγμα ειδοποίησης 1001. Από τα μέσα Νοεμβρίου του 2022 παραδόθηκε από τις εταιρείες ΕΡΓΟΣΕ και ΆΛΣΤΟΝ η φωτεινή σηματοδότηση αλλά κάποιες στιγμές παρουσίαζε προβλήματα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments