Διεθνή

Η ευρωβουλευτής Μουσολίνι έδωσε μια σερβιέτα στον Τζεντιλόνι ζητώντας μηδενικό ΦΠΑ

Η ευρωβουλευτής Μουσολίνι έδωσε μια σερβιέτα στον Τζεντιλόνι ζητώντας μηδενικό ΦΠΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Repubblica TV

Η διαμαρτυρία της Μουσολίνι είχε ως στόχο την κατάργηση του φόρου προστιθέμενης αξίας προϊόντα γυναικείας υγιεινής, κάτι που επιβάλλουν σχεδόν όλες οι χώρες της ΕΕ.

Η ευρωβουλευτής της Forza Italia, Αλεσάντρα Μουσολίνι σε μια ακτιβιστικής – θεατρικής έμπνευσης κίνηση έδωσε την Τετάρτη στον Επίτροπο Οικονομίας της ΕΕ, Πάολο Τζεντιλόνι μια σερβιέτα με κόκκινο χρώμα και το όνομά του και την επιγραφή “ΦΠΑ 0%”.

Η διαμαρτυρία της Μουσολίνι είχε ως στόχο την κατάργηση του φόρου προστιθέμενης αξίας προϊόντα γυναικείας υγιεινής, κάτι που επιβάλλουν σχεδόν όλες οι χώρες της ΕΕ.

«Ευτυχισμένη Ημέρα της Γυναίκας», είπε ο Μουσολίνι – η εγγονή του φασίστα ηγέτη της Ιταλίας κατά τη διάρκεια του πολέμου Μπενίτο Μουσολίνι – στον Τζεντιλόνι καθώς του παρέδιδε το σερβιετάκι «με φτερά», επειδή «κοστίζουν περισσότερο», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο σχετικό ρεπορτάζ του το Politico. Η δήλωση έγινε στο τέλος συνέντευξης Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές του εθνικού προϋπολογισμού του 2024 και συνέπεσε με την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

«Ως αντιπροσωπεία της Forza Italia, ζητάμε 0% φορολόγηση στις σερβιέτες, πληρωμένη άδεια περιόδου και την εναρμόνιση σε όλα τα κράτη μέλη των κανόνων που αφορούν τα δικαιώματα υγείας και την ισότητα των φύλων», δήλωσε ο Μουσολίνι στις κάμερες μπροστά σε ένα τραπέζι με διάφορα προϊόντα γυναικείας υγιεινής.

Οι εισφορές στα προϊόντα υγιεινής είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα σημεία του φορολογικού καθεστώτος της ΕΕ. Σύμφωνα με τον νόμο, οι χώρες δεν μπορούν να μειώσουν τον ΦΠΑ κάτω από το 5%. Το ζήτημα έγινε μέρος της συζήτησης για το Brexit, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο πίεσε για μια εξαίρεση πριν αποχωρήσει από το μπλοκ.

Ο Μουσολίνι επέστρεψε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Νοέμβριο του 2022, καταλαμβάνοντας την έδρα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που είχε μείνει ορφανή από τον Αντόνιο Ταγιάνι, έχοντας προηγουμένως υπηρετήσει σε δύο περιόδους από το 2004.

Τα τελευταία χρόνια έχει εκπλήξει το ιταλικό κοινό δείχνοντας υποστήριξη σε προοδευτικούς σκοπούς, όπως η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ τόσο στην Ιταλία όσο και στην ΕΕ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments