Οικονομία

Καλάθι του νοικοκυριού: Σταθερές για 19η εβδομάδα οι τιμές των προϊόντων

Καλάθι του νοικοκυριού: Σταθερές για 19η εβδομάδα οι τιμές των προϊόντων

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Σταθερές  για 19η εβδομάδα οι τιμές - Η ανάρτηση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη

Σταθερές  για 19η εβδομάδα είναι οι τιμές των προϊόντων που συμπεριλαμβάνονται στο καλάθι του νοικοκυριού, όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«19η εβδομάδα του «Καλαθιού» και οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής: Από 1134 προϊόντα 101 (8.91%) παρουσίασαν αύξηση, 106 (9.35%) παρουσίασαν μείωση, και 927 (81.75%) παρέμειναν σταθερά! Στην συνολική αξία του «Καλαθιού» μετά την μείωση της περασμένης εβδομάδας έχουμε σταθεροποίηση» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Ποια είναι τα νέα προϊόντα

Με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για το «καλάθι του νοικοκυριού» αυξήθηκε το πεδίο εφαρμογής, και πλέον εντάσσονται στις λίστες 60 κατηγορίες προϊόντων (ήταν 51 μέχρι σήμερα).

Συγκεκριμένα, ενώ μέχρι πρότινος υπήρχε η γενική κατηγορία των οσπρίων, πλέον υπάρχει γίνεται χωριστή αναφορά σε φακές, φασόλια και ρεβίθια. Επιπλέον, ως τώρα είχαμε πάριζα ή γαλοπούλα. Πλέον θα υπάρχει και πάριζα και γαλοπούλα. Ομοίως, για το κοτόπουλο υπήρχε μια κατηγορία, ωστόσο πλέον υπάρχει κοτόπουλο ολόκληρο και κοτόπουλο σε μέρη (κομμάτια).

Έρχονται δύο νέα «καλάθια» αναμένεται να δημιουργηθούν ενόψει της περιόδου το Πάσχα

Δύο νέα «καλάθια» αναμένεται να δημιουργηθούν ενόψει της περιόδου το Πάσχα από το υπουργείο Ανάπτυξης, με τον υπουργό, Άδωνι Γεωργιάδη  να έχει προαναγγείλει τρίμηνη παράταση του «καλαθιού του νοικοκυριού» έως τις 30 Ιουνίου.

Τι θα περιέχει το «πασχαλινό καλάθι»

Το «πασχαλινό καλάθι» ουσιαστικά θα πάρει τη θέση του «καλαθιού της Σαρακοστής», λίγες μέρες πριν από το Πάσχα και θα δημιουργηθεί για να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών στις αγορές τροφίμων για το πασχαλινό τους τραπέζι.

Το «καλάθι του νονού/ας»

Όσον αφορά στο «καλάθι του νονού/ας», θα λειτουργήσει αντίστοιχα με εκείνο που εφαρμόστηκε την περίοδο των Χριστουγέννων, στα καταστήματα παιχνιδιών. Οι κατηγορίες παιχνιδιών που θα περιλαμβάνει αναμένεται μάλιστα είναι παρόμοιες με εκείνες στο «καλάθι του Άη Βασίλη». Παράλληλα θα προστεθούν επίσης οι λαμπάδες για τις αγορές των νονών στα βαφτιστήρια τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες στο «καλάθι του Άη Βασίλη» ήταν: Επιτραπέζια / Παζλ, Παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης), Βρεφικά παιχνίδια, Φιγούρες δράσης, Παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (π.χ. παιχνίδια με τουβλάκια), Οχήματα – Τηλεκατευθυνόμενα, Ηλεκτρονικά παιχνίδια, Αθλητικά παιχνίδια (π.χ. μπάλες, παιδικές μπασκέτες και τέρματα), λούτρινα, Μουσικά παιχνίδια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments