Αθλητισμός

ΑΕΚ: Παρασύρει τους πάντες σαν ”οδοστρωτήρας”

ΑΕΚ: Παρασύρει τους πάντες σαν ”οδοστρωτήρας”

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Η ομάδα της Ένωσης έχει επιστρέψει για τα καλά στην διοργάνωση του Baektball Champions League, διεκδικώντας τις πιθανότητες με το μέρος της για να κατακτήσει ακόμα και το πολυπόθητο τρόπαιο. Όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στον αγώνα στον αγώνα με την Γαλατασαράι στο Κλειστό των Άνω Λιοσίων με την νίκη να εξασφαλίζει και μαθηματικά την πρόκριση στην επόμενη φάση.

”Βασίλισσα” που τρομάζει πριν τις ”τελικές αναμετρήσεις” στον θεσμό:

Η ΑΕΚ υπέταξε την Λιμόζ στην δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση{69-63,7/3} στο ”Μπομπλάν” και με αυτόν τον τρόπο βρίσκεται μια ”ανάσα” για να βρεθεί στις οκτώ καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Παρουσίασε εξαιρετικό πρόσωπο κυρίως στο αμυντικό κομμάτι, ενώ μεγάλο κέρδος για την ομάδα του Ηλία Καντζόυρη ήταν οι εντυπωσιακές εμφανίσεις των νεοφερμένων παικτών Μπρίντον Λεμάρ και Πιέρ Οριόλα.

Σχετικά με το κομμάτι της στατιστικής ο Λεμάρ σημείωσε {16 πόντους,4 ασίστ,4 κλεψίματα} και αρκετά μεγάλη συνεισφορά στο αμυντικό κομμάτι. Αντίστοιχα ο Οριόλα με τις γνωστές δυνατότητες του κατάφερε να πετύχει {12 πόντους,6 ριμπάουντ}. Καθοριστικός παράγοντας της αναμέτρησης ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι ο Γίανις Στρέλνιεκς{16 πόντους} και έχοντας τις δικές του λύσεις σε κρίσιμα σημεία του αγώνα.

Οι ”κιτρινόμαυροι” προέρχονται από νέα ”σεμιναριακή” εμφάνιση μέσω της επικράτησης στον εκτός έδρας αγώνα κόντρα στην Γαλατασαράι{81-71}. Η Γαλλική Λιμόζ έχει αποκλειστεί από την συνέχεια του Basketball Champions League, καθώς βρίσκεται στην τελευταία θέση του ομίλου{0 νίκες,4 ήττες}. Όμως η ΑΕΚ δεν θα πρέπει να επαναπαυτεί και επιβάλλεται να συνεχίσει να αποδεικνύει τις μεγάλες δυνατότητες της για την φετινή σεζόν. Η τύχη την δεδομένη στιγμή περνάει από τα χέρια της με τις δύο εντός έδρας αναμετρήσεις που ακολουθούν, Γαλατασαράι{15/3} και Μάλαγα{21/3}.  Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Μάλαγα{3 νίκες,0 ήττες}, ακολουθεί η Ελληνική ομάδα{3 νίκες,1 ήττα} και στην 3η θέση βρίσκεται η Τούρκικη ομάδα με απολογισμό{1 νίκη,2 ήττες}.

Οι βλέψεις είναι μεγαλύτερες πέρα από την τελική ”σφραγίδα” του εισιτηρίου:

Απώτερος στόχος της να αποτελεί η διεκδίκηση από την διοργανώτρια FIBA με την επιθυμία να οριστεί το Final Four του Basketball Champions League στο νεοσύστατο γήπεδο των Άνω Λιοσίων. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη κρούση από πλευράς διοργάνωσης, ωστόσο ο ιδιοκτήτης της ομάδας Μάκης Αγγελόπουλος, καθώς και η ίδια η ΚΑΕ επιθυμεί με κάθε απόπειρα να επαναφέρει τους τελικούς αγώνες ξανά στην Ελλάδα. Σημαντικό γεγονός αυτής της διαδικασίας αποτελούν και οι εξαιρετικές επικοινωνιακές σχέσεις που διατηρούν. Την ερχόμενη βδομάδα αναμένονται εξελίξεις σχετικά με αυτό το ζήτημα με την πρώτη κρούση ”προ των πυλών”.

Να σημειωθεί μια αλλαγή της FIBA εδώ και περίπου ένα χρόνο με τις ομάδες που δεν έχουν περάσει οριστικά στην επόμενη φάση να φαντάζει εφικτό το ενδεχόμενο η διοργάνωση να λάβει μέρος στην τοποθεσία της τοπικής ομάδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments