Διεθνή

HDP: Προϋποθέσεις υποστήριξης του Κιλιτσντάρογλου

HDP: Προϋποθέσεις υποστήριξης του Κιλιτσντάρογλου

Πηγή Φωτογραφίας: cnn.gr

Στις προϋποθέσεις για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αναφέρεται σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), Ο. Ολούτς.

Στις προϋποθέσεις για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αναφέρεται σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), Ο. Ολούτς. Την ίδια στιγμή, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προετοιμάζεται να ανακοινώσει επισήμως την ημερομηνία διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών.

Πιο ειδικά, σε συνέντευξή του στην DW Τουρκίας και στο δίκτυο Cumhuriyet, το ηγετικό στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος χαιρετίζει την υποψηφιότητα Κιλιτσντάρογλου εκ μέρους της Εθνικής Συμμαχίας, του εκλογικού σχήματος των έξι αντιπολιτευτικών κομμάτων.

Το τρίτο σε εκλογική δύναμη κόμμα της Τουρκίας δηλώνει πρόθυμο να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τους «έξι» και διευκρινίζει ότι οι προτάσεις του θα κινηθούν προς δύο κατευθύνσεις, αυτή της τόνωσης του δημοκρατικού χαρακτήρα του πολιτεύματος και αυτή της ουσιαστικής αντιμετώπισης του κουρδικού ζητήματος.

«Επαναφορά του διαχωρισμού των εξουσιών, διασφάλιση του κράτους δικαίου, οικουμενικές νομικές αρχές και επιμέρους δημοκρατικά ζητήματα,  όπως είναι η άσκηση δικαιωμάτων και ελευθεριών αποτελούν μια πάγια μέριμνά μας», δηλώνει ο Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο οποίος προσθέτει το κουρδικό.

«Για εμάς, το σημαντικό είναι η δημοκρατική και ειρηνική επίλυση του κουρδικού ζητήματος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάτι τέτοιο να περιμένουμε να συμβεί αμέσως».

Την ίδια στιγμή, τα ο προεκλογικό θερμόμετρο ανεβαίνει ακόμη περισσότερο, με τον Ερντογάν να ανακοινώνει σήμερα, εκτός απροόπτου, την ημερομηνία των εκλογών. Ο πρόεδρος της Τουρκίας θα πραγματοποιήσει δηλώσεις στο προεδρικό συγκρότημα στις 14:00 και θα υπογράψει την απόφαση για τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών, μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ότι η απόφαση για τις εκλογές θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 11 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης στην ο Ερντογάν ανέφερε: «Θα χρησιμοποιήσουμε επίσημα την εξουσία μας στις 10 Μαρτίου και υπάρχουν 60 ημέρες μετά. Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο θα αξιολογήσει αυτή την περίοδο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments