Διεθνή

Ιεχωβάς ο δράστης του μακελειού στο Αμβούργο

Ιεχωβάς ο δράστης του μακελειού στο Αμβούργο

Πηγή Φωτογραφίας: typosthes.gr

Αυτοκτόνησε ο δράστης του σημερινού μακελειού σε εκκλησία Ιεχωβάδων στο βόρειο τμήμα του Αμβούργου.

Αυτοκτόνησε ο δράστης του σημερινού μακελειού σε εκκλησία Ιεχωβάδων στο βόρειο τμήμα του Αμβούργου. Ήταν 36 χρονών, επίσης Ιεχωβάς, σύμβουλος επιχειρήσεων και νόμιμος κάτοχος όπλου, αφού είχε περάσει με επιτυχία τις ψυχιατρικές εξετάσεις.

Ο φερόμενος ως δράστης του πυροβολισμού σε κέντρο των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Αμβούργο αυτοκτόνησε όταν έφτασε η αστυνομία, αφού πρώτα σκότωσε επτά ανθρώπους.

«Ο δράστης κατέφυγε στον πρώτο όροφο» του κτιρίου όπου τα μέλη της κοινότητας ήταν συγκεντρωμένα για μια συνεδρία προσευχής, «και αυτοκτόνησε», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της πόλης του Αμβούργου Άντυ Γκότε, επισημαίνοντας ότι μεταξύ των θυμάτων υπήρχε και μια έγκυος επτά μηνών.

Τα γεγονότα έλαβαν χώρα σε μια Αίθουσα Βασιλείας, τον τόπο λατρείας των Μαρτύρων του Ιεχωβά, στα βόρεια της πόλης, γύρω στις 9:00 μ.μ.

Ο δολοφόνος ήταν ο ίδιος πρώην μέλος της κοινότητας, με την οποία βρισκόταν σε σύγκρουση, ανέφερε επίσης η αστυνομία. «Δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατική δράση», δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Αμβούργου σε συνέντευξη Τύπου.

Ο δράστης, πάντως, δεν ήταν σεσημασμένος, δεν είχε απασχολήσει, όπως ενημερώνει το Spiegel, τις αστυνομικές ή άλλες δημόσιες αρχές.

Ο 35χρονος δεν ήταν γνωστός στις αρχές ως εξτρεμιστής, σύμφωνα με το Spiegel, το οποίο επικαλείται ανώνυμες πηγές. Με βάση τον επικεφαλής της Αστυνομίας του Αμβούργου,  «οφείλουμε το γεγονός ότι δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα στην άμεση και αποφασιστική επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments