Διεθνή

«Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος είναι πολύ κοντά»

«Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος είναι πολύ κοντά»

Πηγή Φωτογραφίας: GEORG HOCHMUTH / APA / AFP) / Austria OUT

Την πρόβλεψη ότι βαδίζουμε προς τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο διατυπώνει ο Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος εκτιμά ότι η Δύση θα είναι η υπεύθυνη.

Την πρόβλεψη ότι βαδίζουμε προς τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο διατυπώνει ο Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος εκτιμά ότι η Δύση θα είναι η υπεύθυνη.Η πιθανότητα ο πόλεμος στην Ουκρανία να μετατραπεί σε παγκόσμια σύγκρουση αυξάνεται, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το Politico.«Ο κόσμος δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά», είπε ο Όρμπαν, σε «τοπικό πόλεμο» που μετατράπηκε σε «παγκόσμιο πόλεμο».

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός είπε επίσης —χωρίς να παράσχει αποδείξεις— ότι οι εταίροι του Κιέβου θα μπορούσαν να στείλουν στρατεύματα για να βοηθήσουν την Ουκρανία, η οποία μάχεται ενάντια στην ευρείας κλίμακας εισβολή του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

 

«Είμαστε πολύ κοντά, κατά τη γνώμη μου, να τεθεί στο τραπέζι ως σοβαρή πρόταση για τους συμμάχους – τους στρατιώτες των χωρών που είναι σύμμαχοι με την Ουκρανία – να περάσουν επίσης τα σύνορα», είπε. Ο Όρμπαν, ο οποίος έχει καλλιεργήσει μια στενή σχέση με το Κρεμλίνο την τελευταία δεκαετία, έχει δεχθεί πυρά τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό τον περασμένο χρόνο για την προώθηση μιας αφήγησης ρωσικού τύπου για τον πόλεμο.

Η ουγγρική κυβέρνηση, εν τω μεταξύ, τόνισε ότι υποστηρίζει μια άμεση κατάπαυση του πυρός απλώς και μόνο επειδή δίνει προτεραιότητα στην ειρήνη στην ευρωπαϊκή ήπειρο.Στη ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο Ούγγρος ηγέτης επέμεινε ότι τη θέση του μοιράζονται και άλλοι σε όλο τον κόσμο, δείχνοντας την Κίνα, τον αραβικό κόσμο και την Αφρική.

«Υπάρχει η Δύση», είπε, «και οι άλλες». Για το ενδεχόμενο ενός Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπως τον εννοεί ο Β. Όρμπαν, με κύρια ευθύνη της Δύσης και των αποφάσεών της, έχει μιλήσει ο Ντόναλντ Τραμπ, ομοϊδεάτης του Ούγγρου πρωθυπουργού και επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments