Διεθνή

Ομηρεία αθώων πολιτών στην Καρλσρούη

Ομηρεία αθώων πολιτών στην Καρλσρούη

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ομηρεία με θύματα ανυποψίαστους πολίτες σε φαρμακείο της Γερμανίας, στην Καρλσρούη.

Ομηρεία με θύματα ανυποψίαστους πολίτες σε φαρμακείο της Γερμανίας, στην Καρλσρούη.

Συγκεκριμένα, σε ένα φαρμακείο στο κέντρο της Καρλσρούης, ένας όμηρος τρομοκράτησε με όπλο περαστικούς και πελάτες και τους παρέσυρε υπό την εξουσία του, όπως αναφέρουν οι αστυνομικές αρχές, οι οποίες ενημερώνουν ακόμη ότι το έγκλημα συνεχίζεται ακόμη, με τον δράστη να ζητεί ως αντάλλαγμα για την παράδοση των αθώων πολιτών λύτρα.

Ο δράστης κρατάει, αυτήν την στιγμή, δύο ομήρους και ζητεί εκατομμύρια ευρώ ως λύτρα για την απελευθέρωσή τους.

Αρχικά, η αστυνομία επιβεβαίωσε την πληροφορία, χωρίς να διευκρινίσει όμως πόσοι όμηροι κρατούνται μέσα στο φαρμακείο, ούτε εδώ και πόση ώρα συνεχίζεται αυτή η κατάσταση.

Οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαφή μαζί του, αλλά δεν φαίνεται ότι θα καταφέρουν να τον συλλάβουν εύκολα.

Η Καρλσρούη, που δεν είναι μακριά από τα γαλλικά σύνορα, είναι μια πόλη περίπου 300.000 κατοίκων και έδρα του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου, του ανώτατου δικαστηρίου της Γερμανίας. Η αστυνομία κάλεσε τους κατοίκους να αποφύγουν την περιοχή και δήλωσε ότι όσοι δεν μπορούν να πάνε σπίτι τους μπορούν να αναζητήσουν καταφύγιο σε κοντινό σχολείο.

Αυτό είναι το δεύτερο θλιβερό περιστατικό ακραίας βίας που καταγράφεται απόψε στη γερμανική κοινωνία. Λίγες ώρες πιο πριν, ένας 35χρονος Ιεχωβάς, ελεύθερος επαγγελματίας, είχε εισβάλει ένοπλος σε Εκκλησία των Ιεχωβάδων και δολοφόνησε έξι ενήλικες και ένα αγέννητο βρέφος, ενώ, μετά λίγη ώρα, έθεσε τέρμα στη ζωή του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments