Πολιτική

Άδωνις: Πολιτικός των απτών αποτελεσμάτων

Άδωνις: Πολιτικός των απτών αποτελεσμάτων

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Aυτό το ποιοτικό γνώρισμα του βουλευτή το εντοπίζουμε σε όλες τις υπουργικές θέσεις, που κλήθηκε να υπηρετήσει.

Αν και θα μπορούσε να εξελιχθεί σε έναν παλαιού τύπου πολιτικό, από εκείνους που είχαν γνώμη για όλα και μιλούσαν επί παντός επιστητού χωρίς, όμως, να λένε τίποτε, ο Άδωνις Γεωργιάδης μπόρεσε να γίνει ο σύγχρονος πολιτικός που όλοι γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε.

Βέβαια, ο Άδωνις διαθέτει μια εκ φύσεως ευφράδεια, πλούσια κλασική παιδεία και αδήριτη ρητορική δεινότητα, αλλά δεν περιορίστηκε σε αυτά τα προσόντα και έχει γίνει πια ευρέως γνωστός ως πολιτικός των απτών αποτελεσμάτων. Κι αυτό το ποιοτικό γνώρισμα του βουλευτή το εντοπίζουμε σε όλες τις υπουργικές θέσεις, που κλήθηκε να υπηρετήσει.

Και παρά την αρκετά νεαρή πολιτικά ηλικία του, ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει θητεύσει σε τρία διαφορετικά υπουργεία, στα οποία άφησε το αποτύπωμα των συγκεκριμένων έργων του.

Αρχικά, ως υφυπουργός Ανάπτυξης, ο  Άδωνις Γεωργιάδης πέτυχε την τελική άρση του καμποτάζ. Στη συνέχεια, ως υπουργός Υγείας θέσπισε, ανάμεσα στα άλλα, την δωρεάν νοσηλεία κάπου 2.000.000 συμπολιτών μας στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, την ενίσχυση της χρήσης των γενόσημων φαρμάκων, τον πλήρη έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης και την έγκριση εκατοντάδων πρωτότυπων φαρμάκων.

Πλέον, ως υπουργός Ανάπτυξης στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ξεμπλόκαρε στρατηγικού χαρακτήρα επενδύσεις με μεγάλο αναπτυξιακό αποτύπωμα που παρέμεναν «κολλημένες» επί χρόνια, εκπέμποντας το μήνυμα της αλλαγής στη διεθνή επενδυτική κοινότητα, «ξεκλείδωσε» επενδύσεις μικρότερου προϋπολογισμού με σκοπό την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενέκρινε 180 νέα επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 1,240 δις ευρώ που εντάχθηκαν στον Αναπτυξιακό Νόμο, άλλαξε την εικόνα της χώρας διεθνώς, από χώρα που εμποδίζει τις επενδύσεις, σε χώρα που τις ενθαρρύνει διευκολύνοντας την ζωή των επενδυτών και μπόρεσε να ρηγματώσει τις εξωγενείς πληθωριστικές πιέσεις με συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές, όπως είναι το «Καλάθι του Νοικοκυριού» (πληρέστερος οδηγός έργων σε: https://www.adonisgeorgiadis.gr/to-kivernitiko-ergo-2/ ).

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα απτά επιτεύγματα που αναγνωρίζουν στον Άδωνι Γεωργιάδη όλο και περισσότεροι πολίτες, ανεξάρτητα από ιδεολογικές προτιμήσεις και αναφορές, όπως είναι η περίπτωση του κ. Θεόφιλου Νικολαίδη, ο οποίος με ανάρτησή του διερωτάται ρητορικά αναφερόμενος στον Άδωνι: «Τελικά τι μετράει σε έναν πολιτικό; Οι παρόλες ή τα έργα του;».

Η αναγνώριση αυτή ώθησε τον Άδωνι Γεωργιάδη να αναπαραγάγει την ανάρτηση στον δικό του λογαριασμό και να σημειώσει ότι ευχαριστεί τον κ. Νικολαίδη για τα καλά του λόγια για εκείνον!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments