Αθλητισμός

Formula 1, Βασέρ: «Είμαι πεπεισμένος πως θα παλέψουμε με τη Red Bull»

Formula 1, Βασέρ: «Είμαι πεπεισμένος πως θα παλέψουμε με τη Red Bull»

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO,FERRARI

Ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari πιστεύει πως η ομάδα του θα παλέψει με τη Red Bull Racing για το πρωτάθλημα της F1.

Απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα πρέπει να βρει η Scuderia Ferrari στο άμεσο μέλλον αν θέλει να ανταγωνιστεί τη Red Bull Racing στο 2023. Η ιταλική ομάδα έδειξε ιδιαίτερα ανταγωνιστική στις κατατακτήριες δοκιμές, ωστόσο στον αγώνα ήταν ανά διαστήματα μέχρι και ένα δευτερόλεπτο πιο αργή ανά γύρο από τους «ταύρους».

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin, πήρε την τελευταία θέση του βάθρου από τον Κάρλος Σάινθ με άνεση, έπειτα από την εγκατάλειψη του Σαρλ Λεκλέρ. Παρά το μέτριο έως κακό ξεκίνημα για τη Scuderia, o επικεφαλής της, Φρεντ Βασέρ, πιστεύει πως η ομάδα του θα είναι σε θέση να ανταγωνιστεί τη Red Bull Racing κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

«Ποτέ δεν είδα ένα μονοθέσιο να φτάνει σε δυναμική ένα άλλο στις κατατακτήριες, αλλά να μην μπορεί στον αγώνα. Είναι θέμα χρόνου και στησίματος του μονοθεσίου. Είμαι πεπεισμένος πως θα δώσουμε μάχη με τη Red Bull. H φιλοσοφία του μονοθεσίου μας δεν είναι λάθος. Δεν πιστεύω πως πρέπει να ακολουθήσουμε το δρόμο τους», είπε ο Γάλλος στο πλαίσιο του Grand Prix Μπαχρέιν.

Ωστόσο αναγνωρίζει πως αυτή τη στιγμή η Ferrari πρέπει πρώτα να βρει απαντήσεις σε άλλα ζητήματα που την απασχολούν: «Είμαστε ακόμα μακριά από τη Red Bull. Πρέπει να κατανοήσουμε τι βρήκαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα, διότι σε ρυθμό αγώνα βρίσκονται σε άλλο πλανήτη. Προς ώρας δεν γνωρίζουμε τι συμβαίνει. Είμαστε γρήγοροι στις κατατακτήριες αλλά δεν είμαστε στον αγώνα. Η διαφορά όμως δεν είναι μικρή. Οπότε πιστεύω πως η Red Bull βρήκε κάτι μεγάλο κι εμείς πρέπει να κάνουμε το ίδιο και πάλι. Είναι δύσκολο όμως να μάθουμε, διότι το μονοθέσιο είναι το ίδιο στον αγώνα με τις κατατακτήριες. Για κάποιο λόγο στις κατατακτήριες είμαστε πολύ κοντά, ενώ στον αγώνα, σε ορισμένα σημεία είμαστε ένα δευτερόλεπτο πίσω. Η διαφορά είναι τρελή. Μπορεί να είμαστε πια γρήγοροι στις ευθείες, όμως υστερούμε στις στροφές».

Έπειτα από τον πρώτο αγώνα της σεζόν, η Ferrari είναι στην 4η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments