Global News

Le Figaro: Η συμφωνία Μακρόν – Σούνακ για τη μετανάστευση

Le Figaro: Η συμφωνία Μακρόν – Σούνακ για τη μετανάστευση

Πηγή Φωτογραφίας: EWN

«Ανακοινώνουμε ένα νέο κέντρο κράτησης στη βόρεια Γαλλία, ένα νέο κέντρο διοίκησης που συγκεντρώνει τις ομάδες μας για πρώτη φορά (…) και 500 νέους πρόσθετους πράκτορες που περιπολούν στις γαλλικές παραλίες», διευκρίνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία συνήψαν μια νέα συμφωνία για τον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης από τη Γαλλία, με αυξημένη χρηματοδότηση τα επόμενα τρία χρόνια από τη βρετανική πλευρά, ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ την Παρασκευή και ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συγκεντρώθηκε στο Παρίσι. Τα επόμενα τρία χρόνια, η συνεισφορά του Ηνωμένου Βασιλείου θα είναι 141 εκατ. ευρώ το 2023-24, 191 εκατ. ευρώ το 2024-25 και 209 εκατ. ευρώ το 2025-26  ανέφερε μια δήλωση που μεταδόθηκε στο τέλος της γαλλο- βρετανικής συνόδου κορυφής.

«Ανακοινώνουμε ένα νέο κέντρο κράτησης στη βόρεια Γαλλία, ένα νέο κέντρο διοίκησης που συγκεντρώνει τις ομάδες μας για πρώτη φορά (…) και 500 νέους πρόσθετους πράκτορες που περιπολούν στις γαλλικές παραλίες», διευκρίνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Περισσότερα drones και άλλες τεχνολογίες επιτήρησης θα συμπληρώσουν τη συσκευή  για να αυξηθεί ο ρυθμός αναχαίτισης", ανέφερε επίσης.

Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε από την πλευρά του ότι οι δύο χώρες επιθυμούν να «κινηθούν μαζί» στον αγώνα κατά της παράτυπης μετανάστευσης έχοντας «συνείδηση ​​των ανθρώπινων θεμάτων» και «της εξαιρετικής ευαισθησίας αυτών των θεμάτων». Υπενθύμισε ότι το 2022 «είχαν «αποτραπεί» περισσότερες από 1.300 αυτοσχέδιες διελεύσεις σκαφών, εξαρθρώθηκαν 55 δίκτυα οργανωμένου εγκλήματος, «χάρη στο έργο της κοινής γαλλο-βρετανικής μονάδας πληροφοριών». Αντίθετα, σχεδόν 46.000 κατάφεραν να κάνουν τη διέλευση πέρυσι.

Οι δύο χώρες είχαν υπογράψει μια νέα συμφωνία στα μέσα Νοεμβρίου για να πολεμήσουν από κοινού ενάντια στις διελεύσεις των μεταναστών της Μάγχης. Αλλά η χρηματοδότηση είχε προγραμματιστεί μόνο μέχρι το 2023. «Αποφασίσαμε σήμερα να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση με πολύ λειτουργικό, συγκεκριμένο και συνειδητό τρόπο της κοινής φύσης της ευθύνης μας», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments