Διεθνή

Λίνεκερ: Η απόφαση του BBC και το κίνημα #im with Garry

Λίνεκερ: Η απόφαση του BBC και το κίνημα #im with Garry

Πηγή Φωτογραφίας: agones.gr/KIRSTY WIGGLESWORTH / AP IMAGES

Μεγάλη αναστάτωση κυριαρχεί στην Premier League και στην Μεγάλη Βρετανία εξαιτίας της απόφασης του BBC να παύσει τον σπουδαίο πρώην ποδοσφαιριστή και σχολιαστή Γκάρι Λίνεκερ.

Μεγάλη αναστάτωση κυριαρχεί στην Premier League και στην Μεγάλη Βρετανία εξαιτίας της απόφασης του BBC να παύσει τον σπουδαίο πρώην ποδοσφαιριστή και σχολιαστή Γκάρι Λίνεκερ. Η απόφαση αυτή τροφοδοτεί πλέον ένα ολόκληρο κίνημα και πυροδοτεί πολιτικούς προβληματισμούς σχετικά με τα όρια της κριτικής που άσκησε ο Λίνεκερ στην μεταναστευτική πολιτική του Ρίσι Σούμαν.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση του συντηρητικού Σούνακ αναφορικά με την απόφαση να σταματήσει τη χορήγηση ασύλου σε παράτυπους μετανάστες, που φθάνουν στην Αγγλία.

Ο Γκάρι Λίνεκερ έγραψε συγκεκριμένα στο Twitter ότι «παίρνουμε λιγότερους μετανάστες συγκριτικά με άλλες μεγάλες πρωτεύουσες στην Ευρώπη. Είναι μία απίστευτα βάναυση πολιτική προς τους πιο ευάλωτους ανθρώπους με έναν τέτοιο τρόπο που δεν είναι και πολύ διαφορετικός από τη Γερμανία τη δεκαετία του ’30».

Η συσχέτιση ανάμεσα στους Συντηρητικούς και την ναζιστική γερμανική κοινωνία του Χίτλερ οδήγησε το BBC στην απόφαση να απομακρύνει τον Γκάρι Λίνεκερ από την εκπομπή «Match of the Day».

Ποδοσφαιριστές, καλλιτέχνες, ακόμη και δημοσιογράφοι δημιουργούν και πυκνώνουν το κίνημα διαμαρτυρίας “#im with Garry”  και ο Άλεξ Σκοτ, ο παρουσιαστής του τηλεοπτικού προγράμματος «Football Focus» του BBC στη Βρετανία, δήλωσε πως δεν βρίσκει ορθό να εμφανιστεί στην αποψινή εκπομπή.

Το πρόβλημα που έχει προκληθεί έχει να κάνει με έναν παρουσιαστή ποδοσφαίρου που κάνει tweet, αλλά με προσωπική ιδιότητα, γεγονός που επισημαίνεται από αναλυτές και δημοσιογράφους.

Αναμφισβήτητα ο Λίνεκερ κατέγραψε στο Twitter την αποδοκιμασία του με πολύ έντονο τρόπο, συγκρίνοντας την προσέγγιση της κυβέρνησης με τη ναζιστική Γερμανία την δεκαετία του 1930. Ωστόσο, ο Λίνεκερ δεν είναι μια προσωπικότητα του BBC που είναι υπεύθυνη για ένα μέρος του δελτίου ειδήσεων ή για μία αθλητική εκπομπή.

Άρα, το ΒΒC έδωσε στην ιστορία αυτή υπερβολικές διαστάσεις, δυσανάλογες των πραγματικών διαστάσεων του γεγονότος. Ο Λίκενερ, ο σπουδαίος Λίνεκερ κάνει έναν άστοχο και απρεπή παραλληλισμό, αλλά προβαίνει σε αυτόν ως πολίτης, όχι ως πολιτικός, ούτε ως υπεύθυνος δελτίου ή εκπομπής. Η επίπληξη, που συζητήθηκε τόσο πολύ τις τελευταίες ώρες και ημέρες, θα ήταν ίσως η καλύτερη επιλογή για όλους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments