Global News

Le Figaro: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά της κυβέρνησης και της φτώχειας

Le Figaro: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά της κυβέρνησης και της φτώχειας

Πηγή Φωτογραφίας: The San Diego Union-Tribune

« Είμαστε συγκεντρωμένοι σήμερα για να επαναστατήσουμε », είπε ο Jindrich Rajchl, δικηγόρος και αρχηγός του PRO, του πολιτικού κόμματος που διοργάνωσε τη συγκέντρωση, στο πλήθος που συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία της Πράγας.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν κατά της τσεχικής κυβέρνησης και της φτώχειας αυτό το Σάββατο στην Πράγα σε μια εκδήλωση με τίτλο «Η Τσεχική Δημοκρατία ενάντια στη φτώχεια ». « Είμαστε συγκεντρωμένοι σήμερα για να επαναστατήσουμε », είπε ο Jindrich Rajchl, δικηγόρος και αρχηγός του PRO, του πολιτικού κόμματος που διοργάνωσε τη συγκέντρωση, στο πλήθος που συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία της Πράγας.

Η Τσεχική Δημοκρατία αντιμετωπίζει επίπεδα ρεκόρ στον πληθωρισμό εδώ και ένα χρόνο, κυρίως λόγω της εκτίναξης των τιμών της ενέργειας που προκλήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Τον Φεβρουάριο, ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού αυτής της χώρας των 10,5 εκατομμυρίων κατοίκων, μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, έφτασε το 16,7%. Οι διαδηλωτές κάλεσαν την κυβέρνηση του κεντροδεξιού πρωθυπουργού Πετρ Φιάλα να παραιτηθεί, ενώ ο Jindrich Rajchl είπε ότι επιθυμεί τη δημιουργία μιας κυβέρνησης που «να φροντίζει πρώτα τα συμφέροντα των Τσέχων πολιτών» . Οι διαδηλωτές επέκριναν επίσης το ΝΑΤΟ και κάλεσαν για άμεση ειρήνη στην Ουκρανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments