Διεθνή

Κεντρική Τράπεζα και Τζο Μπάιντεν για την Silicon Valley Bank

Κεντρική Τράπεζα και Τζο Μπάιντεν για την Silicon Valley Bank

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Στην «καρδιά» του αμερικανικού ενδιαφέροντος βρίσκεται η Silicon Valley Bank.

Στην «καρδιά» του αμερικανικού ενδιαφέροντος βρίσκεται η Silicon Valley Bank. Η τράπεζα χρεωκόπησε προχθές και εκφράζονται ανησυχίες για τους καταθέτες. Η Κεντρική Τράπεζα και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών παρεμβαίνουν για τον καθησυχασμό των καταθετών, αλλά και για την πρόληψη της διάδοσης στο τραπεζικό σύστημα της χώρας.

Συγκεκριμένα, η Κεντρική Τράπεζα συζήτησε την δημιουργία ενός ειδικού μηχανισμού ασφαλείας με τραπεζικά στελέχη, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα και με βάση όσα μεταδίδει ο Bloomberg. Στόχος είναι η δημιουργία ενός οχήματος, που θα καθησυχάζει τους καταθέτες και θα βοηθήσει να περιοριστεί ο πανικός που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των καταθετών και να αποτραπεί η εξάπλωση της αναταραχής αναφορικά με τις τράπεζες που  επικεντρώνονται στις κοινότητες νεοφυών επιχειρήσεων.

Το Σάββατο, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είχε συζήτηση με τον κυβερνήτη της Καλιφόρνιας για την κατάρρευση της τράπεζα και για τους τρόπους αντιμετώπισης των διαδοχικών συνεπειών. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, τονίζεται ότι «ο πρόεδρος και ο κυβερνήτης συζήτησαν για τη Silicon Valley Bank και τις προσπάθειες να αντιμετωπιστεί η κατάσταση», ιδίως σε ό, τι αφορά την ενδεχόμενη «μόλυνση» και άλλων τραπεζών.

Ενώ ήταν σχετικά άγνωστη εκτός της Silicon Valley, η SVB ήταν μεταξύ των 20 κορυφαίων αμερικανικών εμπορικών τραπεζών, με 209 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνολικό ενεργητικό στο τέλος του περασμένου έτους, σύμφωνα με την FDIC, η οποία έχει από προχθές τον έλεγχο της τράπεζας.

Η SVB είναι ο μεγαλύτερος δανειστής που πτωχεύει από το 2008 με τις γνωστές συνέπειες στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, και οι αμερικανικές, πολιτικές και τραπεζικές αρχές, επιδιώκουν να αποτρέψουν δραστικούς περιορισμούς καταθέσεων και διάδοση του κινδύνου και σε άλλα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments