Αθλητισμός

Απίθανο μήνυμα από παιδιά στο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: “Μαζί για μπάσκετ”

Απίθανο μήνυμα από παιδιά στο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: “Μαζί για μπάσκετ”

Πηγή Φωτογραφίας: PRINT SCREEN

Η φωτό της ημέρας, της εβδομάδας, του 2023. Ήρθε από το Παλατάκι, με τα παιδιά να δίνουν ελπίδα για καλύτερες ημέρες στον αθλητισμό.

Αν και κάποια πράγματα θα έπρεπε να είναι αυτονόητα, έχουμε ανάγκη να τα βλέπουμε. Κι ας βρισκόμαστε στο 2023. Μία παρέα νεαρών βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας (13/3) στο Παλατάκι για να παρακολουθήσει τον αγώνα ΠΑΟΚΠαναθηναϊκός για τη 18η αγωνιστική της Basket League και έστειλε το μήνυμά της.

Είμαι Παναθηναϊκός, είναι ΠΑΟΚ, είμαστε κολλητοί, μαζί για μπάσκετ” έγραψε το χαρτόνι που κρατούσαν, με το χαμόγελο του ενός να τα λέει όλα. Ο άλλος έτρωγε ένα λαχταριστό σάντουιτς, ο τρίτος μία φανέλα των Ντάλας Μάβερικς και οι συνοδοί τους ήταν οι ποιο χαρούμενοι άνθρωποι του κόσμου. Μαζί τους κι εμείς γιατί όσο υπάρχουν τέτοια παιδιά, υπάρχει και ελπίδα.

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 81-73

Απίθανος ο Τζέιλεν Χαντς με 27 πόντους και 5/8 τρίποντα, ήταν ο κορυφαίος των νικητών, που ανέβηκαν στο 10-8 και στην 6η θέση, μένοντας κοντά στην τετράδα. Καθοριστικός και ο Τάιλερ Πόλεϊ με 12 πόντους και 9 ριμπάουντ συμβάλλοντας στη νίκη ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο. Για τον Παναθηναϊκό, που έπεσε στο 14-3, αλλά παραμένει 2ος, ο Ντουέιν Μπέικον είχε 16 πόντους και ο Ματέους Πονίτκα 14.

Στο +9 ο Παναθηναϊκός, κρατήθηκε κοντά με Χαντς ο ΠΑΟΚ

Πατώντας καλύτερα στο παρκέ και παίρνοντας πόντους από τα σουτ του Φράνκε, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 7-2, με τον Παναθηναϊκό να αντιδράει μέσα από την βελτίωση της άμυνάς του. Παίζοντας αποτελεσματικά στο πίσω μέρος του παρκέ και σκοράροντας στον αιφνιδιασμό με τον Γιώργο Καλαϊτζάκη, προσπέρασε με 10-11 και στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου απέκτησε τη μεγαλύτερή του διαφορά (13-18), την στιγμή που οι γηπεδούχοι έχαναν τα τρίποντά τους.

Mε τους Πόλεϊ και Χαντς να σκοράρουν από τα 6,75 ο ΠΑΟΚ έτρεξε σερί 8-0 για το 21-18, ξεσηκώνοντας και τον κόσμο του, με τον Παναθηναϊκό να απαντάει άμεσα με Παναγιώτη Καλαϊτζάκη και Μποχωρίδη για το 23-28. Ο Χαντς κρατούσε την ομάδα του κοντά με τα τρίποντα, και ακόμα όταν οι «πράσινοι» ξέφυγαν με 31-40, ο ίδιος έγραψε το 38-40 του ημιχρόνου, φτάνοντας τους 14 πόντους με 4/5

τρίποντα.

 

Προσπέρασε ο ΠΑΟΚ και έμεινε μπροστά ως το φινάλε

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να τιμωρεί τη χαλαρότητα των φιλοξενούμενων (48-44) και με δύο σερί τρίποντα ψυχολογίας από τον Τσιακμά πήγε στο 56-48 (26’), αναγκάζοντας τον Χρήστο Σερέλη εσπευσμένα σε τάιμ άουτ. Με δύο σερί τρίποντα ο Μπέικον μείωσε σε 58-56, και ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης με buzzer beater τρίποντο στο 30’ απάντησε στον Ράιλι για το 61-61 του της τρίτης περιόδου.

To παιχνίδι συνέχισε να πηγαίνει πόντο-πόντο, με τον Χαντς να το παίρνει… προσωπικά και να βάζει ξανά τον Δικέφαλο μπροστά με 72-66, την στιγμή που ο Παναθηναϊκός είχε χάσει τον επιθετικό του ρυθμό. Ο ΠΑΟΚ και με την ώθηση του κόσμου του βουτούσε για τις μπάλες και ο Σάιμπερτ με βολές έγραψε το 76-69 στο 37’. Ο Πονίτκα μείωσε μετά το λάθος του Ράιλι, όμως ο Πόλεϊ αποδείχθηκε καθοριστικός μαζεύοντας τα ριμπάουντ από τις κακές επιθέσεις των «πρασίνων». Ο Παπαγιάννης μείωσε με βολές σε 77-73, όμως στα 35’’ ο ΠΑΟΚ βρήκε γρήγορο καλάθι και με κάρφωμα του Ρένφρο έκανε το καθοριστικό 79-73.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments