Nέα της αγοράς

Γιατί μικραίνουν τα ΙΚΕΑ στο αεροδρόμιο

Γιατί μικραίνουν τα ΙΚΕΑ στο αεροδρόμιο

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Πρόκειται ουσιαστικά για μία κίνηση αλλαγής του μοντέλου καταστημάτων, το οποίο οδηγεί σε μικρότερες υποδομές σε συνδυασμό με το μοντέλο που φέρνει η ΙΚΕΑ για μικρότερα καταστήματα.

Νέο πρόσωπο θα αποκτήσει σύμφωνα με πληροφορίες το IKEA του αεροδρομίου, όπου ουσιαστικά θα μειωθούν τα διαθέσιμα τετραγωνικά της έκθεσης, ενώ στο ίδιο κτίριο πρόκειται να φιλοξενηθούν και χώροι γραφείων του ομίλου Fourlis.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία κίνηση αλλαγής του μοντέλου καταστημάτων, το οποίο οδηγεί σε μικρότερες υποδομές σε συνδυασμό με το μοντέλο που φέρνει η ΙΚΕΑ για μικρότερα καταστήματα. Όπως πληροφορούμαστε μάλιστα το έργο έχει αναλάβει η εταιρεία Diolkos Development μετά από διαγωνισμό που πραγματοποίησε ο όμιλος Fourlis. Θα θυμίσουμε ότι το “big box” του αεροδρομίου είναι το δεύτερο κατάστημα της IKEA στην Ελλάδα που δημιούργησε ο όμιλος Fourlis το 2004 μέσω της Housemarket Α.Ε. της εταιρείας που διαχειρίζεται το σήμα της σουηδικής εταιρείας επίπλων στη χώρα μας, μετά από εκείνο της λεωφόρου Γεωργικής Σχολής στην Πυλαία Θεσσαλονίκης που είχε ανοίξει τον Οκτώβριο 2001.

Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή η Housemarket διατηρεί 3 μεγάλα καταστήματα IKEA (big boxes), 4 καταστήματα μεσαίου μεγέθους και 6 σημεία παραλαβής (pick up points). Στο εννεάμηνο του 2022 τα καταστήματα της αλυσίδας επισκέφθηκαν 7.743 άτομα. Ο όμιλος εκτός από τη χώρα μας διατηρεί καταστήματα της IKEA τόσο στην Κύπρο όσο και στη Βουλγαρία.

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω κατάστημα μισθώνεται από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ο οποίος έχει την ιδιοκτησία της ευρύτερης έκτασης του εμπορικού πάρκου στην περιοχή του αεροδρομίου, ενώ ο όμιλος Fourlis έχει πραγματοποιήσει την επένδυση που αφορά στη δημιουργία του καταστήματος. Η αρχική χρονική διάρκεια μίσθωσης ήταν για 23 χρόνια.

Επενδύσεις σε μικρά και μεσαία καταστήματα το τελευταίο διάστημα

Θα θυμίσουμε ότι οι τελευταίες επενδύσεις του ομίλου αφορούν σε μικρά και μεσαία καταστήματα με δομημένη επιφάνεια 8.000 τετραγωνικά μέτρα και 12.000 τετραγωνικά μέτρα αντίστοιχα, όπως είναι τα IKEA σε Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης, η έναρξη λειτουργίας των οποίων είναι προγραμματισμένη για φέτος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι αρκετά πιθανό να δημιουργηθούν και άλλοι εμπορικοί χώροι πλην της IKEA στο ίδιο σημείο. Σε ό,τι αφορά το κτίριο ανήκει στον όμιλο Fourlis και επί της ουσίας εξετάζεται πώς θα πραγματοποιήσει την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του χώρου αυτού, οπότε ο τελικός σχεδιασμός θα οριστικοποιηθεί εν ευθέτω χρόνω. Η συνολική δομημένη επιφάνεια του ακινήτου ανέρχεται στα 25.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ για την αρχική του κατασκευή χρειάστηκε επένδυση ύψους 25 εκατομμύρια ευρώ.

Η συνεργασία με τη Diolkos Development

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο όμιλος Fourlis συνεργάζεται με την Diolkos Development. Συνεργασία υπήρξε και στην κατασκευή του καταστήματος της εταιρείας στο εμπορικό κέντρο Τhe Mall Athens.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments