Αθλητισμός

«Κανείς προπονητής αποτυχημένος αν χάσει το πρωτάθλημα – Παραγγελία του Μίτσελ η κλήρωση»

«Κανείς προπονητής αποτυχημένος αν χάσει το πρωτάθλημα – Παραγγελία του Μίτσελ η κλήρωση»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Σε ρυθμούς... πλέι οφ ο Πρωινός Τύπος, με τη μάχη των Big-4 για τον τίτλο. Γιατί κανείς προπονητής δεν θα είναι αποτυχημένος αν χάσει το πρωτάθλημα, η ΑΕΚ απέναντι σε όλους και η "κλήρωση-παραγγελία" του Μίτσελ.

Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα από την αρθρογραφία αθλητικών εφημερίδων και του διαδικτύου…

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΓΗΣ – LIVE SPORT

Βρισκόμαστε 10 αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, στην αφετηρία των πλέι οφ. Το φινάλε θα αναδείξει μόνον έναν νικητή και τρεις “ηττημένους”. Μόνο ένας από τους προπονητές των τεσσάρων “μεγάλων” θα πανηγυρίσει τον τίτλο, οι άλλοι τρεις δεν θα βιώσουν αυτή τη χαρά. Κάποιοι, στην Ελλάδα βρισκόμαστε, θα θεωρήσουν μόνο αυτόν τον έναν επιτυχημένο και τους άλλους τρεις αποτυχημένους. Πόσο άδικο, πόσο εκτός λογικής θα είναι αλήθεια κάτι τέτοιο… Είναι δυνατόν ο Γιοβάνοβιτς να θεωρηθεί “αποτυχημένος”, αν ο Παναθηναϊκός (του μικρότερου μπάτζετ σε σχέση με τους άλλους) δεν σηκώσει την κούπα; Μην τρελαθούμε; Ο Σέρβος έκανε ξανά, με τη δουλειά του και την ομάδα που δημιούργησε, τους οπαδούς του Τριφυλλιού να πάνε στο γήπεδο. Να πιστέψουν στην ιδέα να στηρίξουν, να χαρούν…

Είναι δυνατόν ο Αλμέιδα να θεωρηθεί “αποτυχημένος”, αν η ΑΕΚ δεν κατακτήσει το πρωτάθλημα; Μην τρελαθούμε! Οι Ενωσίτες απόλαυσαν ξανά ωραίο ποδόσφαιρο, πηγαίνουν στο γήπεδο και λατρεύουν να βλέπουν την ομάδα τους, χάρη σε αυτό που δημιούργησε ο Αργεντινός… Ο Αλμέιδα, μία σημαντική προπονητική προσωπικότητα, έφτιαξε την ΑΕΚ που χαίρεσαι να βλέπεις… Είναι δυνατόν ο Μίτσελ να θεωρηθεί “αποτυχημένος”, αν ο ολυμπιακός δεν κατακτήσει το πρωτάθλημα;  Θυμηθείτε πού ήταν (και πώς ήταν) οι Ερυθρόλευκοι όταν τους ανέλαβε ο Ισπανός… Είναι δυνατόν ο Λουτσέσκου να θεωρηθεί “αποτυχημένος”, αν ο ΠΑΟΚ δεν κατακτήσει το πρωτάθλημα; Ο Ρουμάνος κάνει φέτος μεγάλη υπέρβαση. Όχι μόνο δημιούργησε μία εξαιρετική ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο, αλλά το έπραξε σε χρονιά “μετάβασης”, την οποία ο Δικέφαλος δεν ξεκίνησε με αυτόν τον στόχο.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΣ – SPORTDAY

Πριν το κυριακάτικο ραντεβού τους στο ΟΑΚΑ, όπου θα παίξουν ένα ακόμα ντέρμπι για το ελληνικό πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός δίνουν δύο εκτός έδρας παιχνίδια στην Ευρωλίγκα, με το παράδοξο της υπόθεσης να είναι ότι αυτή τη φορά την υποχρέωση της νίκης την έχει ο Παναθηναϊκός. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στο Κάουνας τη σκληρή Ζαλγκίρις, που κυνηγάει την ομάδα και το όνειρο της συμμετοχής της σε ένα φάιναλ φορ που θα διοργανωθεί στο γήπεδό της… Κάθε νίκη είναι βέβαια καλοδεχούμενη, αλλά θα μου κάνει εντύπωση αν οι παίκτες του πρωταθλητή τη φορά “πεθάνουν” στο γήπεδο για να την πάρουν. Αν το ματς τους κάτσει, πάει καλά, αν όχι, δεν προβλέπω υπερβάσεις -καλώς ή κακώς, στην Ευρωλίγκα υπάρχουν και ήττες εντός προγράμματος…

Αντίθετα ο Παναθηναϊκός πρέπει να τα δώσει όλα για να κερδίσει τη Βιλερμπάν. Η γαλλική ομάδα είναι αδιάφορη κι απ’ τις πιο αδύναμες της διοργάνωσης. Ο Παναθηναϊκός έρχεται από ήττα απ’ τον ΠΑΟΚ και μία δεύτερη στη σειρά μπορεί να του δημιουργήσει τεράστια εσωστρέφεια ενόψει μάλιστα του παιχνιδιού της Κυριακής. Τα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος είναι διαφορετικά απ’ αυτά στην Ευρωλίγκα κι ο Σερέλης όταν μιλά για δύο ρόστερ έχει δίκιο. Ωστόσο ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να δει να χάνεται πολύ γρήγορα όλη η πρόοδος που έκανε με τον Σερέλη.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ – ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Έγινε και η κλήρωση των πλέι οφ, μπήκαμε πλέον στην τελική ευθεία της σεζόν. Δεν περίμενα καμία εύνοια της τύχης. Κόντρα στον παναθηναϊκό θα παίξει η ΑΕΚ την Κυριακή, σε ματς από εκείνα που δεν πρέπει να τα παίξεις, αλλά να μπεις για να τα κερδίσεις. Ούτε που θέλω να σκεφτώ σενάριο ήττας για την ΕΚ, να πάει η διαφορά στους πέντε βαθμούς και να έχει έπειτα δύο εβδομάδες να “τρώει τις σάρκες” της. Σαφέστατα, το πρόγραμμα έχει σημασία με δεδομένες τις ψυχολογικές ισορροπίες που μπορούν να κυμαίνονται από αγωνιστική σε αγωνιστική. Βλέπετε τι όνειρο ζουν στον Ολυμπιακό έπειτα από το ματς της Κυριακής και πώς ξαφνικά ξεχάστηκαν όλα. Αλλά το θέμα δεν είναι τι κάνουν οι άλλοι. Το θέμα είναι τι κάνει η ΑΕΚ και πόσο συγκεντρωμένοι θα πρέπει να είναι όλοι στους στόχους τους. ΜΕ απόλυτη επίγνωση, πως είναι μόνοι τους και όλοι απέναντί τους.

Με πρώτο απ[‘ όλους τον Παναθηναϊκό. Έναν οργανισμό που δεν έχει κανένα πρόβλημα να συμπορευθεί με αυτόν που θεωρείται ο μεγαλύτερος αντίπαλος, αυτόν που του προκάλεσε οδυνηρές καταστάσεις τα προηγούμενα χρόνια. Είναι ο Παναθηναϊκός εκείνος που έδωσε άμεσα την παρουσία Μελισσανίδη στα αποδυτήρια στο περσινό παιχνίδι, ενώ για όσα αισχρά συνέβησαν και φέτος στο “Καραϊσκάκη” πριν από λίγες εβδομάδες δεν έβγαλαν ούτε κιχ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΖΑΣ – METROSPORT

Έχουν γραφτεί κι ακουστεί αρκετά για τον μυστηριώδη τρόπο με τον οποίο έγινε η κλήρωση των πλέι οφ. Το γεγονός ότι “ευνοημένη” υπήρξε μία ομάδα, της οποίας η παρουσία μαι μόνο δεν σου επιτρέπει την άνεση να πιστεύεις στις συμπτώσεις, έχει και τους ανάλογους χαρακτηρισμούς και τις αντίστοιχες υποψίες, να αιωρούνται σαν φυσικά επακόλουθα. Χωρίς να υποστηρίζουμε αλλά ούτε και να απορρίπτουμε τα διαθρυλούμενα, μένουμε ουδέτεροι, αποδεχόμενοι τις αποφάσεις της κληρωτίδας, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν αποδείξεις τις περισσότερες φορές, σε αυτού του είδους τις λεπτές και σκοτεινές διαδικασίες.

Πάνε ως εκ τούτου στο συμπέρασμα που δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι η ομάδα του Δημοσίου φαίνεται κερδισμένη κατά κάποιο τρόπο, από τη στιγμή που μπαίνει στη μάχη με τις δύο πρώτες αγωνιστικές τόσο βολικές, ώστε να μοιάζουν με κουστούμι που παρήγγειλε ο Μίτσελ… Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση και σε ένα αντίστοιχο “στοίχημα”. Κι αυτό δεν είναι άλλο από την επανάληψη των αποτελεσμάτων που είχε στη διάρκεια της regular season και με τους 5 αντιπάλους που θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ. Η στατιστική και όχι μόνο αυτή, αλλά και η αγωνιστική του εικόνα σε όλα αυτά τα παιχνίδια ήταν εξαιρετική. Δεν μένει παρά να επαναλάβει με την ίδια αποφασιστικότητα και με το ίδιο πάθος, την προσπάθεια που θα τον οδηγήσει στους στόχους του.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΓΛΙΔΗΣ – ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 

Να υποθέσουμε ότι μία είδους γκρίνια που υπάρχει από την πλευρά της ΑΕΚ για το πρόγραμμα των πλέι οφ έχει να κάνει με το γενικότερο κλίμα αιφνιδιασμού μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι. Όπως επίσης και η αντίδρασή της στο να οριστούν ξένοι διαιτητές σε όλα τα παιχνίδια της έξτρα διαδικασίας και όχι μόνο σε εκείνα των τεσσάρων διεκδικητών του τίτλου. Δεν μπορεί να υπάρχει κάποια άλλη εξήγηση. Ειδικά για την κλήρωση του προγράμματος και τα περί εύνοιας μόνο του Ολυμπιακού (ο οποίος έχει μαζεμένα ντέρμπι στο τέλος, είναι και αυτή μία… λεπτομέρεια), όντως δεν μπορεί να υπάρξει κάποια λογική εξήγηση. Και είναι μάλλον σκέψεις του περίγυρου και ίχι της ίδιας της ΑΕΚ, ελπίζουμε…

Μια χαρά τα είπε ο Ντέμης Νικολαΐδης για τον Λουτσέσκου. Και για όσα προκαλεί με τις διαρκείς αναφορές του για τη διαιτησία, δίχως μάλιστα ποτέ ως τώρα να έχει κληθεί σε απολογία για όσα δηλώνει. Από την πλευρά του ΠΑΟΚ κατηγορήθηκε ο Ντέμης ότι και εκείνος παλαιότερα ήταν “επαναστατικό” στοιχείο, ενώ τώρα διαφωνεί με τον “επαναστάτη”. Κακώς ήταν και ο Ντέμης έτσι, αν και όπως ήταν, τότε. Και καλώς ομιλεί και σχολιάζει τώρα. Τόσο απλά.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΦΙΝΑΣ – ΤΑ ΝΕΑ

Δεν γεμίζει συχνά το φαληρικό γήπεδο, το κλειστό. Φυσικά η αναφορά γίνεται για αγώνες βόλεϊ. Και συμβαίνει αυτό επειδή δεν διοργανώνονται τέτοια ματς εκεί. Όταν όμως προκύπτει; Τότε έχουμε πάρτι και ξεχωριστή ατμόσφαιρα, όπως αυτή που θα δημιουργήσουν απόψε οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ναι, το ΣΕΦ φορά τα γιορτινά του. Φιλοξενεί τους Ερυθρόλευκους σε μία ακόμη ευρωπαϊκή μάχη, ένα ραντεβού με το… τρόπαιο του Τσάλεντζ Καπ. Έχουμε μπροστά μας μία πρόκληση. Η νίκη στο Ισραήλ εί της Μακάμπι ήταν το πρώτο βήμα και τώρα μένει το δεύτερο ώστε να έρθει ακόμη ένα κύπελλο στον Πειραιά. Ποιος θα χάσει τις στιγμές; Πόσοι δεν θέλουν να λένε χρόνια αργότερα το “ήμουν κι εγώ εκεί”;

Ο Ολυμπιακός στο βόλεϊ έχει μεγάλη ιστορία. Το τμήμα του έρχεται από τα παλιά χρόνια και βαδίζει με σιγουριά και αισιοδοξία προς το μέλλον…. Αυτό που πλέον μετρά είναι το σήμερα. Απόψε το βράδυ το ΣΕΦ θα “φλέγεται”. Το ελληνικό βόλεϊ, για να δούμε και τη μεγάλη εικόνα, έχει ανάγκη έναν θρίαμβο. Καιρό τώρα αναζητεί σίγουρο βηματισμό ώστε να επιστρέψει στα ψηλά στρώματα. Και να δώσει κίνητρο σε νέα παιδιά για να ασχοληθούν με το άθλημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments