Διεθνή

Κουλέμπα: Αναπόφευκτη η σύγκρουση ΗΠΑ – Ρωσίας στην Μαύρη Θάλασσα

Κουλέμπα: Αναπόφευκτη η σύγκρουση ΗΠΑ – Ρωσίας στην Μαύρη Θάλασσα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ως «περιστατικό ρουτίνας» χαρακτηρίζει την πτώση του αμερικανικού drone ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντίτρο Κουτλέμπα σε συνέντευξη που παραχωρεί στο BBC.

Ως «περιστατικό ρουτίνας» χαρακτηρίζει την πτώση του αμερικανικού drone ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντίτρο Κουτλέμπα σε συνέντευξη που παραχωρεί στο BBC. Μόνη διέξοδος για να μην υπάρξει ανάλογο επεισόδιο στο μέλλον είναι η απελευθέρωση της Κριμαίας από τις δυνάμεις του ρωσικού στρατού.

Ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας περιγράφει το περιστατικό σαν ένα «περιστατικό ρουτίνας» και υποστηρίζει την αιτιακή σύνδεση με την στρατιωτική κατοχή της Κριμαίας, αφού «όσο η Ρωσία ελέγχει την Κριμαία, αυτού του είδους τα επεισόδια θα είναι αναπόφευκτα και η Μαύρη Θάλασσα δεν θα είναι ασφαλές μέρος».

Συνεπώς, συμπληρώνει ο Ν, Κουλέμπα, «ο μόνος τρόπος για να αποτραπούν τέτοια περιστατικά είναι στην πραγματικότητα να διώξουμε τη Ρωσία από την Κριμαία».

«Αν η Δύση θέλει να επιδείξει την αδυναμία της, θα πρέπει σίγουρα να επιδείξει την επιφυλακτικότητα της μετά από ένα περιστατικό όπως αυτό, αλλά δεν έχω την αίσθηση ότι αυτή είναι η διάθεση στις πρωτεύουσες», αναφέρει ακόμη ο Ουκρανός αξιωματούχος, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση για μερική μετατόπιση του δυτικού παράγοντα.

«Η διάθεση δεν είναι να κλιμακωθεί, αλλά ούτε και η διάθεση να κλίνουμε κάτω από την πίεση – τη φυσική ή τη ρητορική πίεση – της Ρωσίας».

Από την πλευρά του, πάντως, ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Λόιντ Όστιν υποσχέθηκε ότι ο στρατός θα «συνεχίσει να πετάει και να επιχειρεί» όπου αυτό επιτρέπεται από το διεθνές δίκαιο και την διεθνή  νομιμότητα.

Υπενθυμίζεται ότι δύο ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου Su – 27 φαίνεται ότι προκάλεσαν την πτώση ενός αμερικανικού drone και ότι τα δύο ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου SU – 27 αναχαίτισαν το αμερικανικό, μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ – 9.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments