Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βομβαρδισμοί στο κέντρο του Κραματόρσκ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βομβαρδισμοί στο κέντρο του Κραματόρσκ

Πηγή Φωτογραφίας: ot.gr

Στόχος ρωσικών βομβαρδισμών έγινε για άλλη μια φορά το κέντρο της πόλης Κραματόρσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

Στόχος ρωσικών βομβαρδισμών έγινε για άλλη μια φορά το κέντρο της πόλης Κραματόρσκ, στην ανατολική Ουκρανία.Η επίθεση έπληξε συγκροτήματα κατοικιών, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός αμάχου και τον τραυματισμό πολλών άλλων. Οι τοπικές αρχές ανέφεραν ζημιές σε εννέα πολυκατοικίες και ένα νηπιαγωγείο.Έξι πολυκατοικίες υπέστησαν ζημιές. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, 25 κτίρια έχουν υποστεί ζημιές.

“Το Κράτος του Κακού συνεχίζει να κάνει πόλεμο στον άμαχο πληθυσμό”, αλλά “αναμφισβήτητα” θα τιμωρηθεί για αυτούς τους “φόνους”, σημείωσε επίσης ο Ουκρανός πρόεδρος, αναφερόμενος στη Ρωσία.Το Κραματόρσκ βρίσκεται στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, σε απόσταση μόλις 50 χιλιομέτρων από το μέτωπο του Μπαχμούτ. Από τότε που η πόλη του Ντονέτσκ πέρασε στον έλεγχο φιλορωσικών δυνάμεων, το Κραματόρσκ έχει ουσιαστικά γίνει η νέα έδρα της περιφέρειας για την Ουκρανία.Τον Απρίλιο του 2022 ρωσικός πύραυλος που έπεσε στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης στοίχισε τη ζωή σε περίπου 60 αμάχους που ήθελαν να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Στη Μόσχα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού επισκέφθηκε ένα από τα μεγαλύτερα ρωσικά εργοστάσια κατασκευής όπλων και ζήτησε να διπλασιαστεί η παραγωγή πυραύλων υψηλής ακρίβειας.

“Πρέπει να επιτύχουμε τους στόχους μας. Αυτή τη στιγμή αυτό είναι πιθανό μόνο με στρατιωτικά μέσα εξαιτίας της παρούσας θέσης του καθεστώτος του Κιέβου”, σχολίασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Παράλληλα, ερωτηθείς σχετικά με τις πληροφορίες που θέλουν το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης να επιδιώκει σύντομα την έκδοση των πρώτων ενταλμάτων σύλληψης εις βάρος Ρώσων που συνδέονται με την εισβολή στην Ουκρανία, απάντησε ότι η Μόσχα δεν αναγνωρίζει την δικαιοδοσία του.

Στο μεταξύ, η Ρωσική Δούμα ενέκρινε ένα νομοθέτημα που τιμωρεί με βαριές ποινές όσους κρίνονται ένοχοι για δυσφήμιση στρατιωτών και μισθοφόρων που επιχειρούν στην Ουκρανία, συμπεριλαμβάνει δηλαδή και τα μέλη του Ομίλου Wagner.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments