Πολιτική

Παππάς για Τέμπη: Πρώτα και κύρια θα συζητήσουμε γιατί έγινε αυτή η τραγωδία

Παππάς για Τέμπη: Πρώτα και κύρια θα συζητήσουμε γιατί έγινε αυτή η τραγωδία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παππάς τόνισε μεταξύ άλλων πως «θα συζητήσουμε αναλυτικά τις διαχρονικές παθογένειες του σιδηροδρόμου, αλλά πρώτα και κύρια θα συζητήσουμε γιατί έγινε αυτή η τραγωδία».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παππάς τόνισε μεταξύ άλλων πως «θα συζητήσουμε αναλυτικά τις διαχρονικές παθογένειες του σιδηροδρόμου, αλλά πρώτα και κύρια θα συζητήσουμε γιατί έγινε αυτή η τραγωδία».

Στη συνέχεια έλαβαν το λόγο οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων πολιτικών κομμάτων.

Στην ομιλία του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς ανέφερε:

  • Συμφωνώ με τον κ.Γεραπετρίτη ότι δεν μπορεί να είναι ευκαιρία όξυνσης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων το δυστύχημα
  • Θα κάνουμε τα πάντα για να μην υπάρξει συγκάλυψη
  • Θα συζητήσουμε αναλυτικά τις διαχρονικές παθογένειες του σιδηροδρόμου,
  • Πρώτα και κύρια θα συζητήσουμε γιατί έγινε αυτή η τραγωδία.
  • Εχει αλλάξει η κατεύθυνση στην οποία κυβερνητικά στελέχη δείχνουν για την υπαιτιότητα που δείχνουν κυβερνητικά στελέχη
  • Από το σταθμάρχη πήγαμε στους προηγούμενους και χθες είδαμε ότι δείχνουν προς τον πρώην υπουργό μεταφορών. Η αλήθεια δεν φταίει σε τίποτα
  • Μάθαμε ότι δεν ήξερε ο κ.Μητσοτάκης
  • Θα διερωτηθούμε αν διαβάζετε εφημερίδες, 65 ερωτήσεις έχει καταθέσει μόνο η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
  • Περιγράψατε ασυνέχειες στη σύμβαση 717, να μας καταθέτατε τα τεκμήρια για να το λέτε αυτό.

Γεραπετρίτης για Τέμπη: Η διερεύνηση θα φτάσει μέχρι τέλους

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, επανέλαβε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και συνέχισε λέγοντας ότι το πεδίο αυτό δεν επιδέχεται πολιτικής αντιπαράθεσης, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν προσβολή στη μνήμη των νεκρών. Θα προσπαθήσω αντικειμενικά να παρουσιάσω τα γεγονότα, δεν θα κάνω συμψηφισμούς.

Η διερεύνηση που έχει ξεκινήσει θα φτάσει μέχρι τέλους, αυτή είναι η πρόθεση της κυβέρνησης. Θα προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς, όπως και η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, που εκτιμώ ότι εντός ενός μηνός από σήμερα θα είναι σε θέση να παρουσιάσει πόρισμα για τα αίτια της τραγωδίας.

  • Εχουν αλλάξει οι διοικήσεις, την ερχόμενη εβδομάδα προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού.
  • Μολονότι ήταν σε πλήρη λειτουργία η τηλεδιοίκηση στο τμήμα και ήταν υποχρεωτική η χάραξη ηλεκτρονικά της διαδρομής, έγινε χειροκίνητα, δεν παρακολούθησε την πορεία του τρένου, δεν υπήρξε και ενημέρωση από την αμαξοστοιχία ότι ήταν εκτός της φυσιολογικής γραμμής. Κανένα όμως, ανθρώπινο λάθος δεν μπορεί να κρύψει ατέλειες και να αποτελέσει άλλοθι για πλημμέλειες, καθυστερήσεις και λάθη. Χρέος να τα αποτυπώσουμε. Υπήρξε ανάληψη της ευθύνης από την πρώτη στιγμή. Και εγώ ζήτησα συγγνώμη, που όμως δεν μπορεί να αποκαταστήσει αυτό που συνέβη, το αδιανόητο. μετά το συμβάν ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο μαζικών καταστροφών για συντονισμό όλων των δομών και αυτό λειτούργησε στο επίπεδο που επέτρεπαν οι συνθήκες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments