Ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή OΤΑNEWS με τον Γιώργο Λαιμό όπου αναφέρθηκε σην εξέλιξη του Δημοτικού έργου.
Βαγγέλης Μπουρνούς στο pagenews.gr: Για την εξέλιξη του Δημοτικού Έργου
Ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου κ. Βαγγέλης Μπουρνούς σημείωσε: “Όπως έχουμε ξαναπεί το δήμο μας εκτελείται ένα πολύ μεγάλο έργο από την κεντρική κυβέρνηση, από την Περιφέρεια Αττικής, αλλά και από τον ίδιο τον Δήμο. Το μεγαλύτερο κομμάτι αφορά εργοτάξια που έχουν εγκατασταθεί ή και υλοποιούν την αποχέτευση, το μεγάλο ρέμα Ραφήνας διαπλάτυνση και διευθεύτηση, επίσης έχουμε το μεγάλο έργο αποκατάστασης υποδομών στις πυρόπληκτες περιοχές, το ειδικό πολεοδομικό σχεδιασμό δυόμισι χιλιάδες στρέμματα μέσα στην πυρόπληκτη περιοχή ανάμεσα στους άξονες παραλιακού μετώπου και Λεωφόρου Μαραθώνος από την περιοχή της διασταυρώσεως και το Μάτι ήταν στο σχέδι. Αναμένουμε πριν από το Πάσχα τη δεύτερη φάση αναρτήσης που θα ολοκληρωθεί με την τρίτη. Είχαμε την ελπίδα ή την διαβεβαίωση πιο σωστά ότι θα ήμασταν ήδη πάνω στο διαδίκτυο έχοντας ανοίξει η πλατφόρμα για να κατατεθούν μελέτες για την Αττική οδό και το προαστιακό τα τελευταία τέσσερα χιλιόμετρα είναι μετρό στην πόλη μας, δυστυχώς όμως τα τελευταία γεγονότα με τα Τέμπη, με τις αλλαγές που έχουν γίνει στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αυτό το πράγμα πάει λίγο πίσω. Δεν ξέρουμε πότε θα γίνουν οι εκλογές όλοι μας πότε αρχίζει αυτό και γίνεται λίγο απροσδιόριστο, πρέπει μέσα στο 23 όμως να ανέβουνε γιατί το δεύτερο λιμάνι της χώρας δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς οδικούς και σιδηροδρομικούς άξονες.
Καταφέραμε και βρήκαμε χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, έχουν προχωρήσει οι μελέτες, πρέπει να πάμε σε διαδικασία δημοπράτησης και εκτέλεσης. Όσο το δεύτερο λιμάνι της χώρας με πάνω από 2 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο που έρχονται με ένα εκατομμύριο οχήματα λειτουργεί σε μία πόλη που σφίγγει το λιμάνι και το λιμάνι αντίστοιχα για την πόλη δημιουργούνται τεράστια προβλήματα που έχουν σχέση και με την ανάπτυξη της χώρας. Έτσι είναι πολύ μεγάλη πύλη εισόδου και εξόδου. Όλη η πόλη είναι ένα εργοτάξιο όπως περιέγραψα και προφανώς δημιουργούμε οχλήσεις στους πολίτες, τους βγάζουμε από την καθημερινότητα, εκείνο όμως που πρέπει να θυμόμαστε ότι τα έργα υποδομής θα είναι μόνιμα και για τις επόμενες γενιές. Έπρεπε να είχαν έρθει στο παρελθόν η περιοχή,κάποτε ήταν και χώρος για να έρχονται οι άνθρωποι από το κλεινόν άστυ για να κάνω το μπανάκι τους, σήμερα αλλάξαν λίγο τα χαρακτηριστικά. Έχουμε αποκλειστεί αριστερά και δεξιά προς τον γειτονικό Δήμο Μαραθώνα και στην Αρτέμιδα παραμένει όμως όμορφο ανα΄γλυφο. Επομένως ζητάμε ξανά να ξανά αποκτήσουμε αυτό το χαρακτήρα αναψυχής που χάθηκε τα τέλη της δεκαετίας του 80 είμαστε σε ένα δρόμο που μπορούμε πλέον να έχουμε ένα ορατό ορίζοντα μπροστά μας.