Παναγιωτόπουλος: Ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας με τον Ακάρ
Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επισκεφθεί από κοινού με τον ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας αφήνει στα «Παραπολιτικά» ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος παρουσιάζει αναλυτικά τα δεδομένα σε σχέση με τα εξοπλιστικά προγράμματα της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού.χουλουσι ακαρ
Είναι γεγονός ότι μετά τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία και την τραγωδία που συνέβη εκεί οι παραβιάσεις έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί και οι υπερπτήσεις έχουν μηδενιστεί. Μηδέν καθ’ όλο αυτό το διάστημα. Αυτή η πασιφανής αλλαγή συμπεριφοράς δημιουργεί κάποιο περιθώριο αισιοδοξίας για συνολικότερη βελτίωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Για να θεωρήσουμε ότι αυτό έχει συμβεί, όμως, θα πρέπει να δούμε και κάποια στοιχεία.
Διατηρώ επιφυλάξεις για το ότι η Τουρκία έχει ήδη αλλάξει τη στρατηγική της στόχευση
μόνιμη και σταθερή. Διατηρώ επιφυλάξεις για το ότι η Τουρκία έχει ήδη αλλάξει τη στρατηγική της στόχευση και ότι, στο πλαίσιο αυτό, συντελείται αυτή η αλλαγή συμπεριφοράς, πλην όμως οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι οι εντάσεις έχουν πέσει πολύ και το κλίμα είναι αρκετά καλύτερο. Εστω κι αν όλο αυτό έχει επισυμβεί με αφορμή μια μεγάλη τραγωδία. Ασφαλώς και οι δίαυλοι επικοινωνίας με τον ομόλογό μου, Χουλουσί Ακάρ, είναι ανοιχτοί. Ηταν ανοιχτοί πάντοτε, άλλωστε. Είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε μηνύματα και να μιλήσουμε τηλεφωνικά κατά το διάστημα που πέρασε. Δεν θα απέκλεια μάλιστα το προσεχές διάστημα, ασφαλώς πριν από τις εκλογές, να υπάρξει και μία επίσκεψή μου στις σεισμόπληκτες περιοχές μαζί του, ασφαλώς κατόπιν συνεννόησης με τον πρωθυπουργό.
Ο Τούρκος ομόλογός σας μίλησε προ ημερών για δίκαιο διαμοιρασμό του πλούτου στο Αιγαίο. Πώς βλέπετε την προοπτική αυτή;
-Εχει ξαναχρησιμοποιήσει αυτή τη φρασεολογία ο Ακάρ. Μην ξεχνάμε ότι απευθύνεται σε ένα εσωτερικό ακροατήριο, σε μια προεκλογική περίοδο, όπου τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα γι’ αυτόν, την κυβέρνηση και τον Ερντογάν. Σε κάθε περίπτωση, όμως, σε αυτή τη φρασεολογία εμπεριέχονται και μηνύματα προς την άλλη πλευρά. Εμείς είμαστε σταθεροί στις θέσεις μας, πιστεύουμε στον διάλογο και δεχόμαστε ότι υπάρχουν διαφορές. Και ευελπιστούμε ότι υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης, χωρίς όμως να κάνουμε καμία έκπτωση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα και στα εθνικά μας δίκαια.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας