ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Ανδρέας Σπυρόπουλος
Γραμματέας ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ

Ανδρέας Σπυρόπουλος στο pagenews.gr: Η κυβέρνηση ήξερε τα προβλήματα στο σιδηρόδρομο και δεν έκανε τίποτα

Ο Γραμματέας ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κ. Ανδρέας Σπυρόπουλος μίλησε στο pagenews.gr και αναφέρθηκε στο δυστύχημα των Τεμπών αλλά και στις επερχόμενες εκλογές.

Ο Γραμματέας ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κ. Ανδρέας Σπυρόπουλος μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Opinion Leader” με τη Σοφία Χύτου όπου  αναφέρθηκε στο δυστύχημα των Τεμπών αλλά και στις επερχόμενες εκλογές.

Ανδρέας Σπυρόπουλος στο pagenews.gr: Για το δυστύχημα στα Τέμπη

Ο Γραμματέας ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κ. Ανδρέας Σπυρόπουλος σημείωσε: “Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη έχει στείλει ένα μήνυμα απογοήτευσης και οργής στην ελληνική κοινωνία. Οι λόγοι είναι νομίζω προφανείς. Το αίσθημα της ασφάλειας που υπήρχε σε όλους τους πολίτες ιδιαίτερα στις μετακινήσεις είναι κάτι το οποίο δεν υπάρχει πλέον. Οι πολίτες ζητούν απαντήσεις. Προφανώς δεν θέλουν αυτήν την πολιτική αντιπαράθεση που γίνεται μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και πάνω σε αυτό το τραγικό συμβάν στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους. Εμείς δεν είμαστε εδώ σήμερα για να συζητήσουμε αν η περιβόητη σύμβαση 717 είχε ολοκληρωθεί κατά 30, 40, 50 ή 70% από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ή από την τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ. Είμαστε εδώ να πούμε ότι δυο διαδοχικές κυβερνήσεις και 7 αναθεωρήσεις της σύμβασης και 54 εκατομμύρια που δόθηκαν από τον ελληνικό λαό θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί με οποιοδήποτε κόστος. Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι ο σημερινός πρωθυπουργός ο κύριος Μητσοτάκης και ο απερχόμενος υπουργός κ Καραμανλής, ξέρανε τα προβλήματα της ασφάλειας του ελληνικού σιδηροδρόμου και δεν έκαναν τίποτα απολύτως τέσσερα χρόνια. Το ξέρανε γιατί προεκλογικά είχαν κάνει μία εκδήλωση για τις μεταφορές και είχε τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός πάνω σε αυτό. Το ξέρανε γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μόλις το Φεβρουάριο μας καταδίκασε γιατί δεν έχουμε κάνει τα απαραίτητα βάσει των ευρωπαϊκών οδηγιών, το ξέρανε γιατί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τους σιδηροδρόμους σε δύο διαδοχικές εκθέσεις του η Ελλάδα φιγουράρει στην πρώτη θέση σε θανάτους ανά χιλιόμετρο σιδηροδρόμου σε ολόκληρη την Ευρώπη και φυσικά γιατί οι εργαζόμενοι με συνεχόμενες εκθέσεις είχαν αναδείξει τα ζητήματα..”

“Προφανώς δεν συμφωνώ σε καμία περίπτωση. Αυτό το οποίο λέγεται. Δεν ξέρω αν ήταν 10%, 20% όπως είπα και πριν εγώ ξέρω ότι υπήρχε μία σύμβαση η οποία έπρεπε να έχει υλοποιηθεί εδώ και 8μιση χρόνια και δυστυχώς δεν έγινε. Εγώ ξέρω ότι άκουσα τον ίδιο τον Πρωθυπουργό πριν από λίγες μέρες στο υπουργικό συμβούλιο να λέει ότι θα κάνει τα πάντα για να τελειώσει η σύμβαση τον Αύγουστο ή το Σεπτέμβριο, δηλαδή αποδέχεται ότι σε τρεις μήνες θα ολοκληρωνόταν  μία σύμβαση που δεν κατάφερε η κυβέρνηση με τον ίδιο πρωθυπουργό να ολοκληρώσει σε τέσσερα χρόνια..” σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ανδρέας Σπυρόπουλος στο pagenews.gr: Για την αντιπαράθεση με τη ΝΔ αναφορικά με το αν υπήρχε πρόσκληση του κ. Ανδρουλάκη από τον πρωθυπουργό

“Καμία επίσημη πρόσκληση δεν είχε απευθυνθεί προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ από τον πρωθυπουργό για να γίνει συνάντηση. Υπήρχε μια τυχαία συνάντηση με το που εκλέχθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης τέλη Δεκεμβρίου με τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή κατά την εθιμοτυπική επίσκεψη των πολιτικών αρχηγών στους δημοσιογράφους όπου είπαν κάποια στιγμή πρόεδρε να τα πούμε και η απάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν ότι θέλω και εγώ να γίνει ένας διάλογος και με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς και να συζητήσουμε τα ζητήματα που αφορούν τις συναινέσεις αλλά και το γεγονός ότι βρίσκεται η χώρα σε ένα πολύ δύσκολο γεωπολιτικό σκηνικό..”.