Διεθνή

Ανησυχία των ΗΠΑ για την ισραηλινή κρίση

Ανησυχία των ΗΠΑ για την ισραηλινή κρίση

Πηγή Φωτογραφίας: AP Photo/ Maya Alleruzzo, File

Κορυφώνεται η οργή στο Ισραήλ μετά και την παύση από τα καθήκοντά του υπουργού Άμυνας από τον πρωθυπουργό Μπενζαμέν Νετανιάχου

Κορυφώνεται η οργή στο Ισραήλ μετά και την παύση από τα καθήκοντά του υπουργού Άμυνας από τον πρωθυπουργό Μπενζαμέν Νετανιάχου. Την ίδια στιγμή, ο Λευκός Οίκος δεν κρύβει πια την ανησυχία του.

Έτσι, ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία μοιράζεται την «βαθιά ανησυχία» του για τις εξελίξεις στο Ισραήλ. «Οι δημοκρατικές αξίες ήταν πάντα, και πρέπει να παραμείνουν, χαρακτηριστικό γνώρισμα της σχέσης ΗΠΑ-Ισραήλ», αναφέρει η δήλωση.

Στο κείμενο προστίθεται ότι οι θεμελιώδεις αλλαγές σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα θα πρέπει «να επιδιωχθούν με την ευρύτερη δυνατή βάση λαϊκής υποστήριξης».

Ο Λευκός Οίκος προτρέπει τους Ισραηλινούς ηγέτες «να βρουν έναν συμβιβασμό το συντομότερο δυνατό» και τονίζει ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ για την ασφάλεια και τη δημοκρατία του Ισραήλ «παραμένει σιδερένια».

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου πρόκειται να κάνει μια σημαντική ανακοίνωση μέσα στις επόμενες ώρες, καθώς πληθαίνουν οι εικασίες ότι θα σταματήσει την αμφιλεγόμενη διαδικασία δικαστικής μεταρρύθμισης, σύμφωνα με δημοσιεύματα ισραηλινών μέσων ενημέρωσης και το CNN.

Τέλος, ο Μπ. Νετανιάχου καλείται να βρει την καταλληλότερη θεσμική οδό, για να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της μεταρρυθμιστικής διαδικασίας, χωρίς πρόσθετες κοινωνικές αναταράξεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments