Διεθνή

Η μεγάλη απεργία στη Γερμανία

Η μεγάλη απεργία στη Γερμανία

Πηγή Φωτογραφίας: AP Photo/Michael Probst// CHRISTIAN MANG | Συντελεστές: REUTERS

Στο θέμα της μεγάλη απεργίας αναφέρεται η Frankfurter Rundschau

Στο θέμα της μεγάλη απεργίας αναφέρεται η Frankfurter Rundschau και σχολιάζει: «Πρέπει τώρα να επιτευχθεί γρήγορη συμφωνία στις διαπραγματεύσεις για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Για τους εργαζόμενους που παλεύουν με τις συνέπειες του πληθωρισμού αλλά και για τον κόσμο, για τον οποίο η κατάσταση εδώ και καιρό χειροτερεύει. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία κατανόηση για την απεργία. Αντιθέτως.

Οι περισσότεροι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να κερδίσουν έναν αξιοπρεπή μισθό. Ωστόσο η φτώχεια και ο πλούτος δεν αποτελεί θέμα στη δημόσια συζητήση. Θα ήταν ευχής έργο έαν το κύμα των απεργιών πυροδοτήσει μια συζήτηση για καλές μισθολογικές συμφωνίες σε μεμονωμένες επαγγελματικές ομάδες και κλάδους. Μια συζήτηση για τη φτώχεια που δεν περιορίζεται σε σύντομες τηλεοπτικές συζητήσεις αλλά και στον πλούτο και μια δικαιότερη κατανομή του σύμφωνα με τη DW.

Η αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στον σιδηρόδρομο και στον δημόσιο τομέα μπορεί να είναι το πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments