Διεθνή

Συνελήφθη ο δράστης της ένοπλης επίθεσης στην Τουρκία

Συνελήφθη ο δράστης της ένοπλης επίθεσης στην Τουρκία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Στα χέρια της Αστυνομίας της Τουρκίας βρίσκεται πλέον ο δράστης της ένοπλης επίθεσης εναντίον των γραφείων του Καλού Κόμματος στην Κωνσταντινούπολη.

Στα χέρια της Αστυνομίας της Τουρκίας βρίσκεται πλέον ο δράστης της ένοπλης επίθεσης εναντίον των γραφείων του Καλού Κόμματος στην Κωνσταντινούπολη.

Η ένοπλη επίθεση έλαβε χώρα το πρωί της Παρασκευής και, ευτυχώς, δεν υπήρξαν θύματα.

«Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης κατά της επαρχιακής έδρας του Καλού Κόμματος (της Μεράλ Ακσενέρ). Να έχετε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και την αστυνομία σας», σημείωσε σχετικά στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Από την πλευρά της, η Μεράλ Ακσενέρ στις δηλώσεις της επιτέθηκε εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η διακεκριμένη Τουρκάλα πολιτικός τόνισε: «Όλες οι επιθέσεις εναντίον του σπιτιού μου αλλά και συντρόφων μου έμειναν ατιμώρητες. Όλα αυτά επί της εξουσία σας. Σήμερα έφτασαν να ανοίξουν πυρ έξω από τα γραφεία μας στην Κωνσταντινούπολη».

Στην επιτόπια μελέτη, διαπιστώθηκε ότι το περιστατικό συνέβη επειδή ο φύλακας της οικοδομής πυροβόλησε για να απαγάγει τους κλέφτες ως απάντηση στην απόπειρα κλοπής σε μια κατασκευή στην περιοχή. Επειδή οι κλέφτες διέφυγαν προς την κατεύθυνση του Επαρχιακού Κτιρίου του Καλού Κόμματος και σφαίρες έπεσαν κατά λάθος στο κτίριο.

Το άτομο λέγεται ότι πιάστηκε με το όπλο στα χέρια του, αλλά με άδεια κατοχής.

Επίσης, αναφέρθηκε ότι ο ΜΕ, ο οποίος διαδίδεται ότι είναι φύλακας κατασκευών, βρισκόταν επίσης υπό κράτηση.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρολγου δήλωσε τα εξής: «Όλοι βλέπουμε τις συνέπειες των απειλών που εκτοξεύονται στην πολιτική.  Ειδικά ο υπεύθυνος του κράτους πρέπει να προσέχει τη γλώσσα που χρησιμοποιείται. Η πολιτική δεν μπορεί να γίνει με απειλές και εκβιασμούς. Ειδικά όχι εναντίον της κυρίας Μεράλ Ακσενέρ. Είναι μια έμπειρη, ενημερωμένη ηγέτης που δεν θα υποκύψει σε κανέναν εκβιασμό. Ως εκ τούτου, μεταφέρω τις καλύτερες ευχές

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments