‘Αδωνις: Πρωθυπουργός ο πρόεδρος του πρώτου κόμματος
Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi (Αρχείου)
Ως προς τον φράχτη στον Έβρο, αυτός είναι απολύτως απαραίτητο αν λάβει κανείς υπ’ όψιν το εύρος και τη μαζικότητα των μεταναστευτικών ροών προς τη Χώρα μας. Έχει γίνει κοινός τόπος η ανάγκη επέκτασης του φράχτη. Αν υποθέσουμε ότι γίνεται ένα δημοψήφισμα, οι υποστηρικτές της κατεδάφισης του τείχους δεν θα συγκέντρωναν πάνω από 20%.
Μάλιστα, το πρώτο κομμάτι του τείχους το έχτισε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, το επεξέτεινε η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, το συντήρησε και τώρα, το επεκτείνει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Υπέρ της επέκτασης έχει ταχθεί και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς επίσης και οι Ένοπλές Δυνάμεις. Υπάρχει μια ευρύτατη πλειοψηφία στην κοινωνία για τον φράχτη και την επέκτασή του, η οποία απαντά σε μια κοινωνική ανάγκη, δηλαδή στην αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης.
Ως προς την ελληνική εξαίρεση, αυτή έχει να κάνει με την δυνατότητα της κοινοτικής – ενωσιακής χρηματοδότησης, μέσα από το ΕΣΠΑ αντιμετωπίσεως παρανόμων μεταναστευτικών ροών. Η τροπολογία που ψηφίστηκε από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη κινείται κατά του εθνικού συμφέροντος.
Αναφορικά με την στάση που δείχνει η αξιωματική αντιπολίτευση, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πολυφωνία, καταγράφονται μεταξύ των στελεχών διαφορετικές και αντίθετες μεταξύ τους προσεγγίσεις, αλλά ισχύει γενικά η αντίθεση, η άρνηση στον φράχτη και την επέκτασή του. Στην Ισπανία, οι Podemos μαζί με το Σοσιαλιστικό Κόμμα επέκτειναν τον εκεί φράχτη. Άρα, στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πίσω και από τους Podemos.
Στη συνέχεια, ιδιαίτερη μνεία έγινε για τις επερχόμενες εκλογές και στο ζήτημα της αυτοδυναμίας. Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει αυτοδυναμία, η οποία απαιτεί τουλάχιστον το 46% των ψήφων, με το παρόν εκλογικό σύστημα.
Διατύπωσε την απορία σχετικά με το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργαστεί ή όχι με το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη.
Ο μεγάλος εκλογικός στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να πάρει ένα όσο το δυνατόν υψηλότερο ποσοστό στην πρώτη κάλπη για να εμποδίσει το «ατύχημα», δηλαδή να περιορίσει την εκλογική επιρροή μιας κυβέρνησης ηττημένων. Στην δεύτερη κάλπη, υπάρχει το μπόνους και εκεί θα προσπαθήσει να συγκροτήσει κυβέρνηση.
Την περίπτωση να απευθύνει η ΝΔ προτάσεις συνεργασίας σε μεμονωμένα πρόσωπα ο Άδωνις Γεωργιάδης την απέκλεισε κατά τρόπο άμεσο και κατηγορηματικό.
Ως προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού, αυτό πρέπει να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας