Πολιτική

Άδωνις: Στόχος η μεγάλη νίκη

Άδωνις: Στόχος η μεγάλη νίκη

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Δύο επιλογές έχει η Χώρα, σύμφωνα με τον Άδωνι, εν όψει των εκλογών.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αποφεύγει να χρησιμοποιήσει τον όρο «δεύτερη κάλπη». Ο σωστός όρος κατά τον Άδωνι είναι «εκλογές την 21η Μαΐου». Οι εκλογές είναι 21 Μαΐου.

Δύο επιλογές έχει η Χώρα, σύμφωνα με τον Άδωνι, εν όψει των εκλογών.

Η πρώτη επιλογή είναι νίκη της ΝΔ την πρώτη Κυριακή και σχηματισμός κυβέρνησης την δεύτερη Κυριακή.

Η δεύτερη επιλογή είναι μια κυβέρνηση «προοδευτική». Αυτή η κυβέρνηση θα γύριζε το ρολόι των πολιτικών εξελίξεων στο 2015 – 2016. Αυτή η κυβέρνηση δεν θα ήταν προοδευτική, αλλά συντηρητική και αντιδραστική.

Και για να μην συνεχόμενες διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, δεν πρέπει να υπάρχει απλή αναλογική. Για παράδειγμα, τώρα στη Βουλγαρία, όπου υπάρχει απλή αναλογική, γίνονται οι πέμπτες εκλογές σε διάστημα δύο ετών. Για παράδειγμα, η τρικομματική κυβέρνηση της Γερμανίας έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο και καταβάλλονται απεγνωσμένες προσπάθειες μήπως βρεθεί, έστω την τελευταία στιγμή, κάποια λύση.

Επιπλέον, ο Άδωνις υπενθύμισε ότι έχει υπάρξει βουλευτής και υπουργός στις κυβερνήσεις συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο και υπό τον Αντώνη Σαμαρά, σε συνεργασία με τους Βαγγέλη Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη. Ο Α. Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι οι κυβερνήσεις εκείνες δεν μακροημέρευσαν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments